Therese Steinholtz- Renare Marks nya koordinator

posted in: Aktuellt, Artiklar, Nyhetsbrev

Välkommen som koordinator, hur känns det?
Jag har arbetat som projektledare innan och trivs oerhört bra i den rollen så att få äran att representera nätverket ska bli väldigt roligt och spännande.

Vad tycker du ska bli roligast i rollen som nätverkets koordinator?
Att få arbeta tillsammans med vänner och nya kollegor (och förhoppningsvis nya  vänner) som är intresserade av samma sak som jag, att få delta i utmaningen med att föra ut kunskap och erfarenheter inom området efterbehandling och själv verka för att seminarium, möten mm inom Nätverket genomförs på bästa sätt.

Hur skulle du vilja att nätverket utvecklas?
Jag är en mycket nöjd medlem som har deltagit i Nätverkets seminarium och Vårmöten, som samtliga har hållit mycket hög kvalitet och varit inspirerande. Om jag bara utgår från mig själv så har jag ofta haft svår att få tiden att räcka till för att delta i kurser/seminarier eller inspirationsdagar rent generellt. Jag skulle därför gärna se att den mix mellan vetenskap, erfarenheter och inspiration som Nätverket redan har lyckats skapa i sina evenemang ökar och utvecklas.
En annan tanke jag har är att tillsammans fundera på om det går att hitta kopplingar mellan ren mark och miljö med mitt stora intresse hälsa; möjligheten med inslag av hälsa i de program som Nätverket arbetar fram. Vad betyder en ren och tillgänglig natur för vårt välmående i allmänhet exempelvis? Dessutom tycker jag att det är viktigt att vi ser över hur vi sprider vårt uppdrag och utvärderar om vi kan använda andra kommunikationsvägar än de som nyttjas eller utveckla/förbättra de vi redan använder. Finns det andra målgrupper som vi inte har nått ut till?

När du inte jobbar som koordinator i nätverket, hur ser en vanlig dag ut för dig då?
Mina dagar varierar mycket i mitt yrkesverksamma liv där jag under veckans dagar skiftar mellan att delta och ansvara för projektens aktiviteter genom bl. a. möten, praktiskt arbete, kommunikation med berörda, utgöra handledare och administrera.  Jag arbetar både ”högt och lågt” kan man säga. Mitt kontor ligger vid havet, kontorshotell, där jag sitter tillsammans med andra konsulter och andra verksamheter så på luncher och fikaraster blir samtalen både varierande och mycket roliga, då mina rumskamrater har mycket humor. Mina kollegor sitter i Vallentuna men vi försöker ses så ofta som det går inom ramen för våra projekt eller via Teams. När arbetsdagen slutar är jag antigen med min familj eller så hamnar jag på TR Motion och Hälsa. Under fina kvällar tar jag och barnen turen till stugan och sover där. Sedan vaggas jag trött efter att jag har haft en glad och trivsam dag, vilket jag är mycket tacksam över.

 

Kort om Therese:
Bor: Västervik, Ostkustens pärla
Arbetar: Empirikon Konsult AB
Bakgrund: Naturvårdsingenjör som arbetar med projektledning av efterbehandlingsprojekt.
Gör helst på fritiden: Är på gymmet och dansar, yogar, styrkar, coachar och instruerar. Skogen och havet besöks gärna också. Husmorstipsen från mor utövas och avnjuts gärna under middagar med vänner och familj.
Äter helst: Chips 😊
Gör helst en solig sommardag: Badar med barnen i havet och tar ett glas Cava på kvällskvisten.