Kemakta söker Miljökonsulter inom förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

Nu söker vi både juniora och erfarna konsulter till våra kunduppdrag inom förorenade områden, avfall och vattenkvalitet. Hör av dig om du vill arbeta på ett lagom stort, familjärt konsultbolag med ett gäng nyfikna, kompetenta och snälla kollegor!

Mer om tjänsterna
I arbetet med förorenade områden ingår miljötekniska markundersökningar, miljöprovtagning, hälso- och miljöriskbedömningar, spridningsberäkningar och recipientpåverkan, utredning av saneringsåtgärder, miljökontroll och andra miljöutredningar. I många uppdrag ingår även klassificering av avfall och massor för återvinning samt olika typer av ekotoxikologiska bedömningar.

Kvalifikationer – juniora respektive erfarna miljökonsulter

Vi söker dig som:

– har något eller några års arbetslivserfarenhet eller är nyutexaminerad med relevant utbildning inom området

eller

– har längre erfarenhet av arbete med förorenade områden (>ca 5 år) och har vana av uppdragsledning

Ytterligare krav på tjänsten:

· Högskole- eller universitetsutbildning inom relevant teknikområde, t.ex. mot mark och vatten, ekotoxikologi, hydrologi, geokemi och liknande.

· God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande med erfarenhet av bland annat:

· utredning av mark- och vattenföroreningar i bygg/exploateringsprojekt.

· riskbedömningar, åtgärdsutredningar och riskvärderingar för förorenad jord och sediment (motsvarande Naturvårdsverkets kvalitetsmanual)

· avfallsklassificering och kunskap om avfalls- och kemikalielagstiftningen

· miljöprovtagning

Vi värdesätter att du är positiv och lösningsorienterad samt att du drivs av att utveckla din kompetens genom att följa med i den senaste tekniska utvecklingen inom vårt område.

Vi erbjuder
Du kommer att jobba i nära samarbete med Kemaktas cirka 15 miljökonsulter som har stor kompetens och många års erfarenhet inom området med förorenade områden och avfall. På Kemakta arbetar vi i projektgrupper och med många olika typer av uppdrag och kunder, vilket medför en stor variation i arbetsuppgifter och du får möjlighet att kunna utvecklas inom områden som intresserar dig och som matchar din kompetens och kundernas behov.

Eftersom vi är helt personalägda är det vi själva som bestämmer inriktningen på verksamheten. Vi strävar efter att vara en arbetsplats som präglas av öppenhet och där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter. Utöver detta erbjuder vi mycket goda förmåner och villkor avseende bl.a. arbetstider samt hälso- och sjukvård och delar ut bonus och aktieutdelning de år vi gör vinst.

Låter detta spännande? Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt Maila CV och gärna ett personligt brev till jobba@kemakta.se eller kontakta Gabriella Fanger för frågor på 0709-30 00 31, gabriella@kemakta.se eller skicka PM i LinkedIN.

Om Kemakta
Kemakta är ett personalägt miljökonsultbolag som specialiserat sig på riskbedömningar och åtgärdslösningar för föroreningar i vår miljö. Våra tjänster fokuserar på förorenade områden och vattenskydd samt omhändertagande av radioaktivt avfall och annat material som ska friklassas, återvinnas eller deponeras. Kemakta har funnits sedan 1975 och med vår breda erfarenhet och kompetens anlitas vi ofta för saneringsprojekt med komplexa problemställningar. Vi har genom åren även tagit fram underlag till vägledande riktlinjer åt myndigheter och branschorganisationer, såsom Naturvårdsverket och Avfall Sverige. På Kemakta arbetar drygt 20 personer med uppdrag åt både offentliga och privata beställare. Kemaktas kontor ligger på Kungsholmen i Stockholm och vi utför uppdrag över hela landet, med en tonvikt på Stockholm och Mälardalen. Se mer på www.kemakta.se.