WSP söker Teknikutvecklingsansvarig sektion Förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

Vi söker en ny kollega som vill driva vårt arbete med att ligga i framkant såväl tekniskt som ur ett hållbarhetsperspektiv inom förorenade områden.

Kom och jobba med oss och bidra till framtidssäkrade lösningar! Vi söker en ny kollega som vill driva vårt arbete med att ligga i framkant såväl tekniskt som ur ett hållbarhetsperspektiv inom förorenade områden.

Vi söker dig som både vill arbeta som konsult inom förorenade områden och ha ett ansvar för vår teknikutveckling av sakområdet. Hos oss får du en utvecklande nationell roll i ett globalt företag!

Sektionen Förorenade områden inom WSP
Som en av de största miljökonsulterna inom föroreningsrelaterade frågor i Sverige har WSP både bredd och spets. Vi är med och driver utvecklingen inom området och bidrar starkt till en hållbar samhällsutveckling. Våra enheter inom förorenade områden arbetar i hela kedjan från misstanke om förorening via inventeringar och undersökningar till åtgärder. Vi genomför miljötekniska utredningar av jord, grundvatten, ytvatten, sediment, berg, porluft, inomhusluft och byggnadsmaterial. Våra kunder finns inom både privat och offentlig sektor.

Inom WSP Earth & Environment är vi idag över 14 000 medarbetare över hela världen varav 700 finns i vår svenska verksamhet, utspridda på ett flertal kontor över landet. Sektion förorenade områden med 140 medarbetare i Sverige är en del av sektorn Earth & Environment. Gemensamt arbetar vi med teknikutveckling, marknadsbevakning och erfarenhetsåterföring inom förorenade områden. Samtidigt som vi samarbetar tätt med våra kollegor internationellt och inom närliggande tjänsteområden så som tillstånd och MKB, grundvatten, geoteknik och bergteknik.

Om rollen
Rollen som teknikutvecklingsansvarig kombineras med arbete som konsult i externa uppdrag. Som teknikutvecklingsansvarig inom sektion förorenade områden ingår du i ledningsgruppen med ansvar för att samordna och leda vårt teknikutvecklingsarbete med såväl interna som externa kontakter. Rollen omfattar även att vara sektionens samordnare för hållbarhetsfrågor inom ramen för det vi på WSP kallar Future ready. I arbetet ingår strategiarbete, utveckling av våra processer och uppföljning för att nå sektionens mål. I rollen ingår vidare att leda, samordna och löpande följa upp arbetet inom sektionens tekniknätverk med ett tiotal specialiserade teknikgrupper samt sektionens specialister. Rollen innebär också att du samverkar med våra internationella tekniknätverk. Du kommer att ha ett nära samarbete med sektionens tekniknätverksledare, ansvariga för digital verksamhetsutveckling och marknadssamordnare. Teknikutvecklingsansvarig deltar också i ett teknik- och digitaliseringsråd tillsammans med motsvarande funktioner inom sektor Earth & Environment. Vidare är du spindeln i nätet i vår omvärldsbevakning och sektionens kontaktperson i såväl interna som externa forsknings- och branschutvecklingsfrågor.

Din profil
Vi söker dig med flerårig arbetslivserfarenhet inom förorenade områden. Tidigare erfarenhet från konsultbranschen är ett stort plus. Du bör vara van vid att leda och samordna projekt och uppdrag samt ha erfarenhet inom hela kedjan från undersökningar till åtgärder. I grunden har du en naturvetenskaplig utbildning på högskole- eller universitetsnivå med relevant inriktning.

Det är viktigt för oss att du har ett driv och vill ta ett ansvar för att vi som sektion ligger i framkant inom vårt teknikområde. Vi tror därför att du är engagerad, affärsmässig, strukturerad, samarbetsorienterad och prestigelös i ditt arbete. I arbetet är kommunikation centralt, både internt och externt, så det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi erbjuder
WSP finns över hela Sverige – och över hela jorden. Vi vet att en bättre värld behöver hela världens kunskap, därför använder vi ofta vår globala erfarenhet och expertis för att hitta de smartaste lokala lösningarna.

På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva stora och små samhällsutvecklande uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över grupp- och avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. Vi har goda resultat i våra medarbetarundersökningar och vi är övertygade om att nöjda medarbetare och goda resultat i uppdragen går hand i hand.

Hos oss blir du del av en sektion med bred kompetens inom miljöområdet och med mycket fokus på att hitta de bästa lösningarna genom samarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Placeringsort: Eftersom vi jobbar nationellt finns det möjlighet att välja placeringsort vid något av våra kontor runt om i Sverige. Tveka därför inte att söka oavsett var du bor i landet.

Läs mer och ansök via denna länk.

Sista ansökningsdag
Urval sker löpande men vi vill senast få in din ansökan 2024-06-23