Malmö stad söker markmiljöspecialist

posted in: Lediga Jobb

Har du ett stort intresse för markmiljöfrågor och vill bidra med specialistkunskap i en stor bredd av exploaterings- och infrastrukturprojekt inom Malmö Stad? Till sektionen för processtöd inom stadsutvecklingsavdelningen söker vi nu ytterligare en kollega som vill vara med att göra skillnad för ett hållbart Malmö. 

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att du ansvarar för att bedöma markens status och behov av markmiljöundersökningar och åtgärder utifrån kommunens ansvar som markägare och verksamhetsutövare. I ditt arbete kommer du att i första hand bidra med din expertis inom ett antal av våra större stadsutvecklingsprojekt kopplat till storstadsavtalet samt projekt i Nyhamnen, men även i övriga projekt som markmiljöteamet hanterar.

Du kommer även att ta fram förfrågningsunderlag, hantera ramavtal och utvärdera offerter. Vidare är du också kontaktperson och kravställare gentemot såväl entreprenörer som exploatörer i markmiljöfrågor.

Som markmiljöspecialist ingår du i markmiljöteamet som en av sex markmiljöspecialister. Du arbetar såväl självständigt som i nära samarbete med teamet men även med övriga kollegor för att säkerställa att de åtgärder som utförs på kommunens uppdrag håller god kvalitet. Arbetet sker även i nära samarbete med projektledare och andra sakkunniga inom förvaltningen och du kommer också att samverka med andra kommunala och statliga myndigheter.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du i grunden en teknisk eller naturvetenskaplig högskoleutbildning inom miljö, geologi, geovetenskap eller motsvarande. Därtill har du bred erfarenhet av arbete med tekniska såväl som ekonomiska och juridiska frågeställningar rörande markmiljö, inklusive arbete med massbalans och med förorenade områden.

Det är meriterande om du har arbetat i hela ledet från framtagande av historiska inventeringar till entreprenadskedet i saneringsprojekt, samt om du har arbetat med upphandlingar av konsultutredningar och entreprenader i enlighet med lagen om offentlig upphandling.

Rollen kräver att du har god förmåga att arbeta självständigt, planera din arbetstid och ta egna initiativ. Med många interna och externa kontakter söker vi dig som drivs av att skapa välfungerande samarbeten och att du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska. Som representant för ditt expertområde är du pedagogisk samt kostnads- och kvalitetsmedveten.

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: TillsvidareanställningOmfattning: HeltidAntal tjänster: 1Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Intervjuer är planerade mellan den 4/3 och 8/3.

Läs mer och ansök här!