Ulrika Larson, från produktionsledare från SVT till kommunikatör inom bland annat förorenade områden!

Träffa Ulrika Larson, produktionsledaren från SVT som idag arbetar som till kommunikatör inom förorenade områden. Ulrika har varit engagerad i Renare Mark under flera år och har axlat rollen som koordinator och ordförande. Hur kom det sig att hon blev intresserade av förorenade områden och vad har hon för erfarenheter från Renare Mark som hon vill dela med sig av? Vi ser vad hon har att berätta…

Hur kom du i kontakt med förorenade områden första gången?
Jag kom i kontakt med förorenade områden redan i tonåren, på 90-talet, eftersom jag är uppväxt i en familj som jobbar med miljöfrågor.

Vad var det som fångade ditt intresse att arbeta med frågor som rör kommunikation och information kopplat till arbetsfältet förorenade områden?
Jag har alltid varit intresserad av miljöfrågor och när jag fick frågan om uppdrag som kommunikationskonsult i EKA-projektet (efterbehandlingsprojekt) i Bengtsfors i början av 2000-talet så kändes valet självklart. Jag fick möjlighet att jobba med två frågor som jag brinner för; miljö och kommunikation!

Hur kom du i kontakt med Renare Mark?
Mitt första Renare Mark möte som jag gick på var ett seminarium om kommunikation som hölls 2004 och sedan dess har jag följt nätverket. Det var för övrigt ett mycket bra seminarium!

Vad tycker du att du fått med dig från dina uppdrag inom Renare Mark, erfarenheter?
Vikten av att nätverka för att nå resultat samt förståelse för att vi ser på frågor ur olika perspektiv beroende på om vi till exempel är entreprenör, konsult eller myndighet.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?
Mina uppdrag spretar ganska mycket. Huvudsakligen så är mina uppdragsgivare kommuner som har statligt finansierade efterbehandlingsprojekt. Men jag har också en hel del åtaganden i branschorganisationer. Till exempel administrerar jag SGF:s miljö- och fältkurser. Mina dagar fylls med en blandad kompott av möten, skriva texter till exempelvis webbsidor, Facebook och nyhetsbrev, fota och planera och genomföra kurser för SGF.

Vad har du tyckt varit roligast i din yrkeskarriär hittills?
Så svårt att säga, jag känner mig lyckligt lottad som får arbeta med frågor som jag brinner för. Men om jag ska nämna en sak så tycker jag att det var väldigt roligt att få vara moderator på Renare Marks webbinarium som gick nu i februari. Det gör jag gärna fler gånger 😉.

Du sitter med i arrangörsgruppen för Vårmötet och NORDROCS samt ingår i valberedningen. Vad får dig att fortfarande vilja vara med och arbeta för Renare Mark?
Renare Mark är en viktig organisation som jag är övertygad om gör branschen bättre och höjer kunskapsnivån. Det känns därför meningsfullt att vara med och bidra till det. Och så får man möjlighet att nätverka med massor av underbara och kunniga människor i branschen.

Till sist…

Vad önskar du att Renare Mark är i framtiden? Några goda råd?
Fortsätt på samma bana som nu. Renare Mark är en fantastiskt bra plattform för branschen att mötas och tillsammans höja kunskapen inom förorenade områden.

Vem är Ulrika: nära till skratt, omtänksam och ser hellre möjligheter än hinder
Familj: man och två tonåringar
Favoritmat: pasta funkar alltid
Gör helst på din lediga tid: spenderar tid med familjen, hobbyodlar och springer (gärna lopp tillsammans med vänner)