Intervju med Hanna Hartmann

posted in: Artiklar, Intervjuer, Nyhetsbrev

Hanna Hartmann, föreningens energiknippe och glädjespridare, kliver av rollen som Nätverkets koordinator vid årets slut. I denna intervju kan vi läsa vad hon har att berätta om den tiden som varit, vilka erfarenheter hon har fått och vilka utmaningar hon har mött under sina tre år som koordinator.

Vad tycker du är unikt med Nätverket?
Det känns som att vi alla är en liten familj, ibland blir vi sura och rent av lite osams med varandra för att vi tycker olika men det vi har gemensamt är att vi alla vill åt samma håll. När vi ses på olika tillställningar under året har vi fantastiskt roligt tillsammans, det märks eftersom det är aldrig någon som kommer tillbaka i tid från fika och luncher.

Hur kom det sig att du började engagerade dig i Nätverket och vilket var ditt första uppdrag?
Jag var först ordförande i Renare mark Väst i fyra år, vilket jag tyckte var jätteroligt och givande så när tjänsten som koordinator kom ut så var det helt självklart att jag skulle söka den!

Vilka är de främsta erfarenheterna som du fått under dina år som koordinator?
Jag har fått lära mig att bli mer strukturerad. Tittar du på mitt skrivbord så kan du tro att jag är världens mest noggranna och strukturerade person, men som min f.d. chef Anders Bank brukade säga; den som har ordning på skrivbordet har kaos i hjärnan och det stämmer ganska väl in på mig tycker jag!

Vad har varit mest utmanade och spännande?
Jag tycker alla fysiska möten har varit det absolut roligaste. Det finns så härliga personer i vår bransch att man alltid åker hem med ett leende på läpparna. Detta året har varit ganska utmanande med att ställa om från fysiska möten till digitala träffar, men det har ju gått det också även om jag hoppas att vi snart kan ses igen!

Nu när tre år har gått, var det som du tänkte att vara koordinator eller skilde sig förväntan emot verkligheten?
Jag hade ju lite koll sedan tidigare på rollen som koordinator, så det är nog ungefär som jag förväntat mig. Oerhört roligt!

Avslutningsvis, vilket råd och tips vill du ge till framtida koordinatorer?
Glöm inte bort att ha roligt 😊.

Kort fakta om Hanna

Utbildning: Miljövetare, Högskolan i Halmstad

Bor: På landet utanför Habo, Jönköping

Familj: Sambo, bonusbarn, hund och 40 hönor

Favoritmat: En mumsig köttbit med goda tillbehör

Gör helst på din lediga tid: Bygger möbler, hänger i mitt växthus eller i grönsakslandet, promenerar med hunden och plockar svamp