Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium – Exploatering av ny infrastruktur genom gamla industriområden (Sundsvall)- NRM Norr

2020-11-11 @ 10:00 - 11:15

Nätverket Renare Mark Norr bjuder in till ett spännande webbinarium om pågående infrastrukturprojekt i Sundsvall.

 Från att ha varit ett område för fiske och hantverk övergick Sundsvall under 1800-talen till att bli en industristad med framförallt trä-, men också aluminium- och tillverkningsindustri. Historia som även lämnat en del rester och föroreningar som behöver åtgärdas för att bereda plats till moderna bostäder och grönytor men även hanteras i de stora infrastrukturprojekten som just nu pågår i centrala Sundsvall.

Klicka på titlarna nedan för att öppna presentationerna:

Norra Kajen

Cirka 1 500 bostadslägenheter och affärslokaler byggs på markområden som består av fyllnadsmassor från tidig industrihistoria där bl.a. sågverk, hamnlager från båt-och järnväg samt annan tillverkningsindustri har bedrivits. För att möjliggöra nybyggnation behöver utmaningar kring geoteknik samt föroreningar beaktas. Nina Nilsson på Tyréns tar er igenom delar av de utmaningar och möjligheter som hanteras ur en miljökontrollants perspektiv.

Essvik/Nyhamn

Vad kommer hända med de gamla förorenade industriområdena och gamla industribyggnaderna utanför Sundsvall som är avstängslade från allmänheten sedan många år tillbaka? Blir Essvik en återspegling av saneringarna som utfördes av industrifastigheterna i Svartvik på andra sidan Ljungan? Sven-Åke Westman från Stadsbyggnadskontoret uppdaterar oss kring arbetet med Essvik/Nyhamn och vad som planeras hända kommande år.

E14, Triangelspåret, Tunadalsspåret, Väg 562 och kommande projekt

Det byggs infrastruktur i Sundsvall i en takt man sällan tidigare skådat. Hur har man hanterat masshanteringen i en stad som Sundsvall med mycket industriella lämningar och vilka projekt återstår i detta jättepussel? Trafikverkets Anette Ekman berättar om myndighetens strategier och utmaningar kring masshantering i de pågående projekten samt påminner om att man ännu har projekt kvar att starta.

Datum och tid: Onsdag 11 november 2020, kl. 10:00 – 11:15

NRM Norr genom Martin Eriksson (LME Miljö AB) och Johannes Pettersson (Swerock AB).

Detaljer

Datum:
2020-11-11
Tid:
10:00 - 11:15
Evenemang Kategori: