Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Studiebesök Inre Hamnen med Renare Mark Öst

2020-10-29 @ 13:00 - 15:00

Studiebesök vid Inre hamnen i Norrköping, 29 oktober

Renare mark Öst bjuder in till ett spännande studiebesök vid den pågående termiska in situ-saneringen vid Inre hamnen i Norrköping.

Norrköpings kommun förbereder att skapa en ny stadsmiljö vid Inre hamnen. Stadsmiljön skapas med en blandning av bostäder, arbetsplatser och besöksmål; badplatser, småbåtshamn och nya kanaler. På området fanns det tidigare två stora gasklockor samt tillhörande verksamhet, bl.a. bensoltillverkning. Marken är idag främst förorenad av PAH:er och bensen, men även av bly och cyanid. För att omdana området till bostadsområde krävs omfattande åtgärder. Schaktsanering med spont, rening av länsvatten samt termisk sanering av djupt belägna föroreningar av bensen och PAH i lera genomförs i dagsläget.

Elke Myrhede från Norrköpings kommun tillsammans med Henrik Ekman från Geoserve kommer att presentera den pågående in-situ saneringen och föroreningssituationen samt framtidsplanerna för området.

Studiebesöket kommer vara corona-anpassat och anordnas utomhus med maximalt 15 deltagare. Presentation av projektet kommer att hållas under skärmtak och det kommer att finnas enklare form av fika. Besöket är kostnadsfritt.

Samlingsplats: Inre hamnens projektkontor, Slottsgränd 2 Norrköping, 10 minuters promenad från resecentrum parkering finns vid Varvsgatan.

Anmälan sker via denna länk. Obs vi har ingen automatisk begränsning på anmälningssidan så bekräftelse om att du fått plats på studiebesöket kommer i separat mail.

Varmt välkomna!

 

Detaljer

Datum:
2020-10-29
Tid:
13:00 - 15:00
Evenemang Kategori: