Laddar Evenemang

« All Evenemang

Studieresa till intressanta objekt i Västra Götaland

maj 23 @ 09:15 - maj 24 @ 16:15

Nätverket Renare Mark bjuder in till två intressanta dagar i maj där vi besöker flera spännande projekt i Västra Götaland. Temat för studiebesöket är hantering eller sanering av förorenade områden- olika typer av utmaningar.

 

Dag 1 inleds med besök på Akzo Nobel PPC (f.d. EKA Bohus). Där pågår Sveriges största privatfinansierade sanering av främst dioxiner och kvicksilver. Efter lunch åker vi vidare till Nol för att höra om vägen till statsbidrag för sanering inför bostadsbyggande och utmaningar för kommunen som huvudman. Vi får också lyssna till hur kommunen hanterar ett allvarligt förorenat område med svår skred-problematik med många pågående verksamheter och flera ansvariga. Därefter åker vi ut på ett studiebesök vid Älvängens västra industriområde för att sedan bege oss till Rosers Hotell i Skara där vi avnjuter en god middag.

Dag 2 inleds vid Ranstadverken där det tidigare brutits uran och som är på väg att bli Sveriges andra miljöriskområde. Vi får lyssna till både fastighetsägare och Länsstyrelsens syn på projektet innan vi med buss tar oss runt på området. Ytterligare ett objekt kommer besökas under eftermiddagen, var det blir meddelas inom kort.
Dagarna bjuder på en bred skara av föredragshållare från bland annat Akzo Nobel, Ale kommun, Structor Miljö Väst, Norconsult, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Ranstad Minerals.

Inbjudan
Program
Anmälan 

Kostnad för medlem i Renare Mark: 4 000 kr/person exkl. moms. Kostnad för icke medlem: 4 400 kr/person exkl. moms. I priset ingår studiebesök, föredrag, bussresa till och från Göteborg, logi och trerätters middag på Rosers i Skara samt luncher och fika under båda dagarna.

Anmälan skickas till hanna@enviromiljoteknik.se – anmälningsblankett skickas senast den 20 april 2018! Har du frågor är du välkommen att ringa Hanna Hartmann: 0706 -93 00 56
Boka in i er kalender och anmäl er gärna snarast möjligt!

Detaljer

Börjar:
maj 23 @ 09:15
Slutar:
maj 24 @ 16:15
Evenemang Kategorier:
, ,