Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Årsmöte 2023 och seminarium Region Väst

1 februari @ 16:00 - 18:00

Välkommen till Renare Mark Västs årsmöte den 1 februari 2023, kl 16-18. Du kan delta fysiskt eller vara med via länk. Förutom årsmöte kommer vi även att ha två föredrag samt bjuder på fika!

  • I det första föredraget kommer Henrik Bengtsson på SGI att prata om RUFS (Regeringsuppdrag om bättre kunskap för hantering av förorenade sediment). Henrik har varit SGI:s samordnare för uppdraget och delprojektledare för prioriterings- och inventeringsmetodiken av förorenade sediment, som är ett av åtta delprojekt inom RUFS. Henrik berättar övergripande om RUFS med ett djupt nedslag i prioriterings- och inventeringsmetodiken.
  • I det andra föredraget får vi en uppdatering om vad som har skett i det så kallade ”Kallinge-målet”. Målet rör den skadeståndstalan som ett stort antal människor i  Kallinge, Ronneby kommun, har väckt mot det kommunala vattenbolaget för att bolaget under många år distribuerat PFAS-förorenat dricksvatten till boende i Kallinge. Strax före jul meddelade hovrätten sin dom och Linnea Ljung  (Setterwalls, ordf NRM Väst) kommer att berätta om utfallet av domen och vad som händer nu.

Styrelsen tar gärna emot förslag på aktiviteter och teman för seminarier under kommande verksamhetsår. Fundera gärna igenom om du har någon idé eller om det är något område som du skulle tycka vara intressant att ta upp.

Nedan hittar du dagordning, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan som vi kommer behandla vid årsmötet:

Dagordning
Verksamhetsberättelse 2022
Verksamhetsplan 2023

Dokumenten är enbart tillgängliga för medlemmar, samma inloggningsuppgifter som för att ladda ner presentationer här på hemsidan. Kontakta info@renaremark.se för inloggningsuppgifter. Kontakta Linnea Ljung (Linnea.Ljung@setterwalls.se) vid frågor om evenemanget. Vänligen notera att enbart medlemmar i Renare Mark som har möjlighet att rösta vid årsstämman.

Plats: Setterwalls advokatbyrå, Sankt Eriksgatan 5, samt Teams.

Välkommen med din anmälan.

Detaljer

Datum:
1 februari
Tid:
16:00 - 18:00
Evenemang Kategori: