Träffa Therese Hjälm

posted in: Intervjuer, Nyhetsbrev

Denna månad träffar vi Therese Hjälm som är ny ordförande för Region Öst. Therese har påbörjat sitt nya uppdrag med stort engagemang och driv.

Vad fick dig att börja arbeta med förorenade områden? Som miljöinspektör märkte jag, när jag kom in på området förorenade områden, att jag drivs av att jobba för en bättre miljö. Arbetet ger mig hela tiden nya utmaningar och utveckling.

Vad tycker du är roligast i ditt arbete? Det mesta är kul, oftast svårare att begränsa mig. Ena dagen är det att få grotta ner sig ordentligt i ett objekt och en annan dag att få vara ute på provtagning. Variationen i arbetet är nog roligast!

Hur kom du i kontakt med Nätverket Renare Mark? När jag jobbade som miljöinspektör kom jag i kontakt med nätverket och den regionala avdelningen.

Varför har du valt att engagera dig som ordförande i Region Öst? Det är viktigt att det finns ett nätverk där man kan dela kunskap med varandra och tycker också det är kul att träffa kollegor i branschen. Att engagera mig som ordförande ger mig också en möjlighet att vara med där det händer.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet? Det är nog mest sittande på kontoret med planering och rapportering/riskbedömning av undersökningar.

Vad inspireras du av när det gäller ditt yrke? Drivet av att lära mig nya saker, lösa problem, att inget objekt är det andra likt och ibland också få leka lite detektiv.

Till sist…

Vad anser du är mest utmanande när det gäller arbetet med förorenade områden … nu och framåt?
Framåt ser jag att vi har stora utmaningar bland annat gällande PFAS och masshantering men även med målet att få till mer hållbara saneringar där man måste bli lite mer öppen för att jobba mot minskade halter men kanske inte att få områden helt rena.

 

Vem är Therese? Jag är en person som drivs av utmaningar och brinner för miljöfrågor generellt. Jag är gärna ut i naturen, helst på hästryggen =)

Bor: I villa i Borensberg
Familj:  Man och 3 barn, 2 hästar, 3 katter och 2 kaniner
Utbildning: Högskoleingenjör i Kemi och bioteknik
Favoritmat: Wok
Gör helst på din lediga tid: Umgås med familjen, hästarna och sommartid även lite hobbyodling