Lär känna Peter Bruce

posted in: Intervjuer, Nyhetsbrev

Denna månad träffar vi Peter Bruce, en av våra nya ledamöte i styrelsen. Peter är med i arrangörsgruppen för Renare Marks seminarium Risk som kommer att genomföras i december i år. Peter arbetar som konsult på WSP. Tidigare tjänstgjorde han på Stockholms universitet där han har disputerade med fokus på förorenade sediment.

Hur kom det sig att du blev intresserad av att arbeta med frågor kopplade till förorenade områden?
Jag vill att världen ska vara öppen för äventyr och att naturen ska vara nånstans vi kan vända oss för att må bra, därför har jag inte kunnat sluta sedan jag började arbeta med förorenade områden och vatten och förstod hur utbredda föroreningarna är i vår miljö.

Hur ser en ”vanlig” dag ut på jobbet?
Mina dagar är en härlig blandning av samtal med kunder och kollegor, beräkningar i Excel, intern teknikutveckling, vatten eller sedimentprovtagningar i fält och en cykeltur till förskolan som efterrätt.

Vad tycker du är roligast inom ditt arbete?
Att kunna hjälpa andra komma framåt, allra helst då med något lätt obskyrt som jag snöat in mig på sedan tidigare.

Hur kom du i kontakt med Renare Mark?
När jag påbörjade min doktorandtjänst hörde jag talas om nätverket och var med på ett Vårmöte för att jaga deltagare till en studie om branschens mål med arbetet med förorenade områden.

Vad fick dig att tacka ja till ett styrelseuppdrag?
Renare Mark har varit ett viktigt forum för mig att hitta kontakter och lära mig mer om branschen. Att vara med i styrelsen är ett fantastiskt sätt att få göra just det, samtidigt som jag får bidra till att det kan fortsätta så.

Till sist….

Om du fick frågan varför ska man välja att engagera sig i Renare Mark styrelse – vad  skulle du svara då?
Att vara med i styrelsen har gett mig en bättre inblick i mycket intressant som jag kan ta del av. Nätverket är verkligen till för oss medlemmar och att vara med i styrelsen ger också en väldigt tydlig chans att påverka hur Renare Mark kan skapa bra mötespunkter och utvecklingstillfällen.

 

Bor: Stockholm

Familj: Två förskolebarn och fru

Utbildning:  Doktorsexamen i marin ekotoxikologi

Favoritmat: Bortalagat

Gör helst på din lediga tid:  Målar sagofigurer med inspiration av mina barn och tex Elsa Beskow.