Sellén & Filipovic söker certifierade miljöprovtagare i Stockholm, Nyköping, Örnsköldsvik eller Sundsvall

posted in: jobbarkiv

Sellén & Filipovic växer och behöver fler certifierade provtagare. Vi söker dig som är eller vill bli certifierad, som vill specialisera sig på fältarbete och PFAS.

Vi letar efter dig som:
1. Är certifierad miljöprovtagare enligt Nordtest Envir 008 för jord och grundvatten,
2. Har genomfört SGF:s kurser som leder till denna certifiering, eller
3. Har tillräcklig erfarenhet för att genomföra SGF:s kurser med godkända tentor.

Du behöver ha en examen inom naturvetenskap eller miljövetenskap från universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Du måste ha B-körkort.

För att passa in i vårt team är det viktigt med god kommunikativ förmåga, starkt engagemang och en professionell attityd med hög ansvarskänsla.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet som konsult, och/eller erfarenhet av arbete med förorenade områden. Samt om du har erfarenhet av att jobba med GIS, datapresentation eller författande av rapporter. Ytterligare certifikat relaterade till provtagning eller arbete med sediment och ytvatten, samt kunskap om svensk miljölagstiftning relaterad till förorenade områden är också positivt.

Om jobbet

Sellén & Filipovic är ett växande miljökonsultföretag med fokus på miljöföroreningsfrågor. För närvarande har vi kontor i både Stockholm och Nyköping, där vi arbetar dedikerat med att förstå, minska och åtgärda föroreningar för att förbättra miljön. Vi söker nu två nya kollegor för att utföra certifierad miljöprovtagning i våra pågående pilotprojekt för åtgärd av PFAS-förorenat grundvatten i Sundsvall och Örnsköldsvik. Med miljön i fokus kan dessa tjänster vara lokaliserade på dessa platser, och det kontorsbaserade arbetet kan utföras på distans. Alternativt förutsätter vi att du som sökande är positivt inställd till att pendla dit 1-2 veckor per månad för fältarbete.

Utöver de specificerade tjänsterna ser vi gärna spontanansökningar från dig som vill vara med och skapa en bättre miljö, även om din CV inte matchar exakt med nedanstående kvalifikationerna. Vi anställer kontinuerligt juniora medarbetare som vi ser har potential att utvecklas och på sikt bli framgångsrika konsulter.

Arbetsuppgifter

Arbetsbelastningen fördelas ungefär 50/50 mellan fältarbete med undersökning av förorenade områden och kontorsarbete. Det kan inkludera planering, genomförande, utvärdering och rapportering av miljöundersökningar som vanligen omfattar jord, grundvatten, sediment och/eller ytvatten. Vi använder oss av flera tekniker och strävar efter att vara ledande inom vårt område, vilket innebär att arbetsvardagen är varierad.

Sista ansökningsdag är: 21 september

Läs mer och ansök här:  Vi söker en certifierad provtagare (sellenfilipovic.se)