Försvarinspektören för hälsa och miljö (FIHM) söker en ny kollega till vår sektion för förorenade områden

posted in: jobbarkiv

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till arbetet med en giftfri miljö? Då är arbetet som inspektör med inriktning förorenade områden på Försvarsinspektören för hälsa och miljö, FIHM, en spännande arbetsplats för dig. FIHM har tillsynsansvaret över flera tusen förorenade områden varav ett stort antal är förorenade av PFAS. Försvarsmakten växer och så gör även antalet exploateringsprojekt inom förorenade områden. Därför behöver vi dig som genom tillsyn vill vara med och bidra till en effektiv och hållbar hantering av förorenade massor i samband med exploateringsprojekt. Erfarenhet från arbete med förorenade områden är en fördel men även nyutexaminerade personer med rätt bakgrund är välkomna att söka!

Befattningen erbjuder
Arbetet innefattar granskning och tillsyn av Försvarssektorns masshantering i samband exploateringsprojekt inom förorenade områden. Du kommer få möjlighet att, med ledning av kollegor, utveckla din yrkeskunskap inom detta tillsynsområde. I tjänsten ingår att hålla sig uppdaterad om det senaste inom forskning och utveckling inom förorenade områden, masshantering och PFAS. Du erbjuds att delta i kurser och seminarier för vidareutbildning.

Du kommer även, tillsammans med mer erfarna kollegor, få möjlighet lära dig mer om och delta i arbetet med mer komplexa ärenden och utredningar inom efterbehandlingsprocessen. I tjänsten ingår även tre timmars träning på arbetstid per vecka.

Om enheten
FOM-sektionen på FIHM är en ny sektion vars huvuduppdrag är tillsyn av Försvarsmaktens och Fortifikationsverkets förorenade områden. Då sektionen är ny får du också möjligheten att vara med att bygga upp sektionen. Vi som arbetar i FOM-sektionen har tillsammans erfarenhet från både konsultarbete inom förorenad mark och från tillsyn av förorenade områden. Gemensamt är att vi alla är engagerade inom frågor som rör förorenade områden och vill vara med och bidra till en giftfriare miljö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara granskning och tillsyn av Försvarssektorns exploateringsprojekt inom förorenade områden. Detta innebär framförallt prövning av avhjälpandeåtgärder och anmälningar om användning av avfall för anläggningsändamål. Resor kommer att ingå i tjänsten.

Läs mer om tjänsten och de kvalifikationer vi söker hos en ny kollega för tjänsten här:  Inspektör förorenade områden – Försvarsmakten (forsvarsmakten.se) Sista ansökningsdatum är den 25 augusti 2023.