WSP söker Provtagare och utredare med fokus på förorenade områden till vår miljöverksamhet i Luleå

posted in: jobbarkiv

Kom och jobba med oss och bidra till framtidssäkrade lösningar!
Vi är en del av den gröna industriella omställningen i norra Sverige och behöver förstärka våra resurser i Luleå och söker dig som vill vara en av våra provtagare och/eller utredande miljökonsulter. Hos oss får du en utvecklande roll i ett globalt företag med lokal förankring.

Sektionen Förorenade områden inom WSP
Som en av de största miljökonsulterna inom mark- och vattentjänster i Sverige har WSP både bredd och spets. Vi är med och driver utvecklingen inom området och bidrar starkt till en hållbar samhällsutveckling och till uppfyllandet av Sveriges övergripande miljömål. Våra enheter inom förorenade områden arbetar i hela kedjan från misstanke om förorening via inventeringar och undersökningar till åtgärd. Vi genomför miljötekniska utredningar av förorenade områden inklusive jord, grundvatten, ytvatten, sediment, berg, porluft, inomhusluft och byggnadsmaterial. Vår kunskap om kemiska processer i mark och vatten efterfrågas av gruvindustrin i regionen och våra kunder finns inom både privat och offentlig sektor.

Inom WSP Earth & Environment är vi idag över 14 000 medarbetare över hela världen varav 750 personer finns i vår svenska verksamhet, utspridd på samtliga kontor över hela landet. Inom den nationella sektionen för förorenade områden finns ca 180 medarbetare i Sverige. Med denna gemensamma plattform satsar vi på teknikutveckling, marknadsbevakning och erfarenhetsåterföring inom förorenade områden, samtidigt som vi fortsätter vårt täta samarbete med våra kollegor inom närliggande tjänsteområden så som grundvatten, geoteknik och bergteknik.

Om rollen
Du kommer att arbeta som provtagare och utredare i en grupp bestående av miljökonsulter som jobbar inom teknikområdet förorenade områden och relaterade miljötjänster. Exempel på uppdrag är miljötekniska markundersökningar (mark, vatten, sediment och byggnader), riskbedömningar av förorenade områden, åtgärdsutredningar och efterbehandling eller miljöprövning av miljöfarlig verksamhet.

Du arbetar i uppdrag i projektform tillsammans med kollegor under ledning av uppdragsledaren. Du förväntas ta ansvar för dina uppgifter och vara noggrann och nyfiken på att lära dig nya saker. Arbetet sker både på kontor och i fält. Vi har ett väl utvecklat samarbete mellan våra kontor i Sverige och internationellt och ett stort stöd kollegor emellan över landet. Vi har en aktiv nationell marknads- och teknikorganisation där både teknik- och verksamhetsfrågor drivs framåt och tas tillvara i verksamheten.

Du blir en del av vår avdelning med kollegor Luleå, Umeå, Örnsköldsvik och Sundsvall. Vi är glada att kunna arbeta med varierade uppdrag och söker dig som stimuleras av en omväxlande miljö och som vill utvecklas tillsammans med oss!

Din profil
Vi söker dig som en naturvetenskaplig utbildning på högskole- eller universitetsnivå med relevant inriktning och vill jobba med förorenade områden, geokemi, hydrogeologi eller miljöprövning. Tidigare relevant erfarenhet är ett plus. B-körkort är en förutsättning för tjänsten. I arbetet är kommunikation centralt så det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva stora och små samhällsutvecklande uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över grupp- och avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. Vi har goda resultat i våra medarbetarundersökningar och vi är övertygade om att nöjda medarbetare och goda resultat i uppdragen går hand i hand.
Hos oss blir du del av en avdelning med bred kompetens inom miljöområdet och med mycket fokus på att hitta de bästa lösningarna genom samarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag
Urval sker löpande men vi vill senast få in din ansökan 2023-06-04.

Läs mer och ansök här.