Länsstyrelsen i Norrbotten söker Miljöhandläggare – förorenade områden

posted in: jobbarkiv

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en av länets mest spännande arbetsplatser?

Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi kan och förstår Norrbottens olika intressen. Med vår bredd och sakkunskap kan vi göra samlade bedömningar för Norrbottens bästa. Tillsammans gör vi skillnad genom att bidra till en hållbar utveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter
• möjlighet att bidra till samhällsnytta
• kompetenta och engagerade kollegor
• goda utvecklingsmöjligheter och en hållbar arbetsmiljö
• individanpassade anställningsvillkor, möjlighet till distansarbete och hälsofrämjande aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till en hållbar utveckling i Norrbotten?

Vi söker dig som vill arbeta med länets prioriterade förorenade områden och tillsammans med dina kollegor se till att dessa inte längre utgör en risk för människors hälsa och miljön.

Du kommer att jobba med att genomföra tillsyn och tillsynsvägledning till kommunernas miljöinspektörer, initiera och bedöma undersökningar och saneringar av förorenade områden, samt delta i olika efterbehandlingsprojekt. Arbetet innebär många kontakter, skriftlig och muntlig kommunikation både inom Länsstyrelsen men framföra allt med kommuner, verksamhetsutövare, allmänhet och andra intressenter.

Din roll kan förändras med tiden och arbetet är i ständig utveckling. Utifrån Länsstyrelsen uppdrag och din kompetens kan även arbete inom andra delar av enhetens område bli aktuellt. Du behöver därför kunna hantera förändringar och vara öppen för nya arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• akademisk utbildning med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning, eller annan för tjänsten relevant utbildning och- eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
• god förmåga att kommunicera, vårdat, enkelt och begripligt och göra presentationer både muntligt och skriftligt på svenska.

Det en fördel om du har:
• erfarenhet av arbete med förorenade områden inom offentlig eller privat sektor.
• goda kunskaper om miljölagstiftningen.
• erfarenhet från arbete med tillsynsvägledning och tillsyn.

Som person har du lätt för att samarbeta och bygga goda relationer, både internt och externt. Du är drivande och självgående med en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt.

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Läs mer och ansök här.

Sista ansökningsdatum 2023-05-22