Länsstyrelsen i Västra götaland söker Erfaren handläggare till enheten för förorenade områden

posted in: jobbarkiv

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu handläggare till Enheten för förorenade områden på Miljöskyddsavdelningen. Miljöskyddsavdelningens huvuduppdrag är tillsyn av miljöfarlig verksamhet och förorenade områden samt prövning av miljöfarlig verksamhet och vi arbetar även med klimat- och energifrågor samt miljömålen som ligger till grund för vårt arbete. Miljöskyddsavdelningen består för närvarande av cirka 80 medarbetare fördelade på fem enheter.

Du kommer att tillhöra Enheten för förorenade områden, som i nuläget består av ca 15 personer. Vi arbetar mot fastställda regionala miljömål med bl.a. tillsyn av förorenade områden, bidragshantering, remisser samt tillsynsvägledning och stöd till kommuner. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats fylld av kunniga kollegor både inom enheten och inom en mängd olika samhällsfunktioner. Vi är en länsstyrelse med god arbetsmiljö och framåtanda. Arbetet är självständigt, men bedrivs i nära samarbete med kollegor.

Tjänsternas arbetsuppgifter är att bedriva tillsyn av förorenade områden på pågående och nedlagda verksamheter samt därtill tillhörande arbetsuppgifter. Även arbete med tillsynsvägledning samt arbete med handläggning av internremisser och bidragsärenden kan komma att ingå i din tjänst.

Du förväntas bidra till tydliga arbetsprocesser och skapa engagemang och delaktighet för en effektiv verksamhet. I rollen ingår också utöver interna kontakter samarbete med intressenter utanför myndigheten såsom privata aktörer, andra myndigheter och näringsliv.

Vi söker dig med:

  • Naturvetenskaplig eller teknisk examen på högskolenivå med inriktning mot miljö, kemi, geologi eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av att arbeta med utrednings- och åtgärdsfrågor kopplat till förorenade områden och efterbehandling
  • God kunskap om svensk miljölagstiftning
  • B-körkort
  • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande med erfarenhet av:

  • Erfarenhet av större saneringsprojekt
  • Kunskap och erfarenhet av utredning om PFAS
  • Kunskap och erfarenhet av utredning av förorenade sediment

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska vara utåtriktad och lyhörd med ett respektfullt bemötande då arbetet innebär nära samarbete med andra medarbetare på länsstyrelsen, övriga myndigheter och omvärlden. Vidare värdesätter vi förmågan att självständigt prioritera, planera och driva arbetet framåt. Som person är du även välstrukturerad och är noggrann.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Läs mer och ansök här!

Sista ansökningsdag är den 13 mars.