WSP söker Uppdragsledare till sin miljöverksamhet i Uppsala.

posted in: jobbarkiv

Kom och jobba med oss och bidra till framtidssäkrade lösningar!

Vi vill förstärka våra resurser i Uppsala och söker dig som vill vara en av våra uppdragsledande miljökonsulter. Hos oss får du en utvecklande roll i ett globalt företag med lokal förankring.

Sektionen Förorenade områden inom WSP
Som en av de största miljökonsulterna inom mark- och vattentjänster i Sverige har WSP både bredd och spets. Vi är med och driver utvecklingen inom området och bidrar starkt till en hållbar samhällsutveckling och till uppfyllandet av Sveriges övergripande miljömål. Våra enheter inom förorenade områden arbetar i hela kedjan från misstanke om förorening via inventeringar och undersökningar till åtgärd. Vi genomför miljötekniska utredningar av förorenade områden inklusive jord, grundvatten, ytvatten, sediment, berg, porluft, inomhusluft och byggnadsmaterial. Vår kunskap om kemiska processer i mark och vatten efterfrågas brett inom branschen. Inom Uppsalaregionen finns exempelvis stora behov av markmiljöundersökningar för att tillgodose ett expansivt samhälle- och bostadsbyggande. Här finns även föroreningsproblem kopplat till mark-och saneringsåtgärder som effektivt behöver möta en klimatomställande framtid.

Inom WSP Earth & Environment är vi idag över 14.000 medarbetare över hela världen varav 750 personer finns i vår svenska verksamhet, utspridd på samtliga kontor över hela landet. Som en del av den nya sektorn har vi bildat en nationell sektion för förorenade områden med 180 medarbetare i Sverige. Med denna gemensamma plattform satsar vi på teknikutveckling, marknadsbevakning och erfarenhetsåterföring inom förorenade områden. Samtidigt som vi fortsätter vårt täta samarbete med våra kollegor inom närliggande tjänsteområden så som grundvatten, geoteknik och bergteknik.

Om rollen
Du kommer att arbeta som uppdragsledare i en grupp bestående av miljökonsulter som jobbar inom teknikområdet förorenade områden och relaterade miljötjänster. Exempel på uppdrag är miljötekniska markundersökningar, riskbedömningar av förorenade områden, åtgärdsutredningar och efterbehandling eller miljöprövning av miljöfarlig verksamhet.

I huvudsak genomför du uppdragen som uppdragsledare tillsammans med kollegor i projektform, och ibland har du rollen som utredare i uppdrag som andra leder. Du förväntas ta en aktiv del i gruppens utveckling och försäljningsarbete genom att skapa och bevara kundrelationer och bidra till att bygga en lokal och regional marknad. I rollen finns också möjlighet att fördjupa sig inom specifika teknikområden.

Arbetet sker både på kontor och i fält. Vi har ett väl utvecklat samarbete mellan våra kontor i Sverige och internationellt och ett stort stöd kollegor emellan över landet. Vi har en aktiv nationell marknads- och teknikorganisation där både teknik- och verksamhetsfrågor drivs framåt och tas tillvara i verksamheten. Du blir en del av vår avdelning med kollegor i Uppsala. Vi är glada att kunna arbeta med varierade uppdrag och söker dig som stimuleras av en omväxlande miljö och som vill utvecklas tillsammans med oss!

Din profil
Vi söker dig som har minst fyra års arbetslivserfarenhet inom förorenade områden, geokemi, hydrogeologi eller miljölagstiftning. Erfarenhet från konsult- eller byggbranschen samt uppdragsledning är ett plus. I grunden har du en naturvetenskaplig utbildning på högskole- eller universitetsnivå med relevant inriktning.

Det är viktigt för oss att du vill utvecklas i konsultrollen. Vi tror därför att du är engagerad, affärsmässig, strukturerad, samarbetsorienterad, prestigelös och i ditt arbete. I arbetet är kommunikation centralt, både internt och externt med kunder, intressenter och tillsynsmyndigheter, så det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva stora och små samhällsutvecklande uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över grupp- och avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. Vi har goda resultat i våra medarbetarundersökningar och vi är övertygade om att nöjda medarbetare och goda resultat i uppdragen går hand i hand.
Hos oss blir du del av en avdelning med bred kompetens inom miljöområdet och med mycket fokus på att hitta de bästa lösningarna genom samarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag
Urval sker löpande men vi vill senast få in din ansökan 2023-01-15.
Vi ber er ha överseende med att vi under jul & nyårshelgerna kan vi vara svåra att komma i kontakt med samt att svarstiden kan dra ut på tiden

Kontakt
Gruppchef förorenade områden i Uppsala Per Hagström 010 722 51 42 alternativt per.hagstrom@wsp.com.

Läs mer och ansök här.