Träffa Emilia ordföranden i Region Norr

posted in: Intervjuer, Nyhetsbrev

Denna månad träffar vi ordföranden för Region Norr Emilia Riström. Emilia valdes till ordförande i våras. Sedan hon tog över stafettpinnen har hon tillsammans med styrelsen anordnat två intressanta evenemang för våra medlemmar. Emilia arbetar som arbetsledare på Svevia.

Hur kom du i kontakt med Renare Mark första gången?
Det var mina kollegor som tipsade om det. De var medlemmar och hade varit på några seminarier och studiebesök. Jag tyckte det lät intressant och blev medlem jag med.

Vad är det som du gillar med att vara engagerad i nätverket?
Man lär sig nya saker hela tiden och det ger en fantastisk bra möjlighet till nätverkande och att lära känna andra inom samma bransch.

Varför valde du att arbeta med förorenade områden?
Jag studerade miljö- och hälsoskydd på Umeå Universitet och en del av utbildningen var inriktad mot förorenad mark. Jag fick även möjligheten att göra platsbesök på Svevia som berättade om deras AC-område (arbetschefsområde) Marksanering. Jag tyckte det lät väldigt intressant och efter det har jag varit fast.

Hur ser en dag ut för dig på jobbet?
Det kan vara väldigt blandat. Allt från att sitta vid datorn och arbeta med marknadsarbete, vara ute på kundbesök till att ta prover på förorenade massor som kommit in till vår mottagningsanläggning strax norr om Umeå.

Vad tycker du om rollen som ordföranden?
Det är riktigt roligt. Jag har väldigt bra kollegor i styrelsen som gör arbetet som ordförande enkelt.

Vilka fördelar ser du med att vara engagerad i Renare Mark?
Dels allt nytt man får lära sig, det finns alltid en massa intressanta webbinarier eller studiebesök att åka på. En stor fördel är även alla människor man lär känna. En del av Renare Marks syfte är nätverkande och det måste jag säga att vi har lyckats riktigt bra med.

Till sist …

Vad hoppas du kunna påverka och utveckla inom Region Norr under din tid som ordföranden?
Det var en svår fråga men jag hoppas att jag kan vara lite spindeln i nätet och vara lyhörd på vad medlemmarna vill ha och önskar lära sig mer om. Under det här året och under nästa år har vi försökt, och kommer fortsätta försöka, att ha en bra spridning på våra aktiviteter genom olika teman. Vi vill vara så breda som möjligt och lyfta fram projekt och utmaningar som är extra aktuella i vår region.

 

Vem är du? En 31-åring som ursprungligen kommer från Boden men som flyttade till Umeå för drygt 10 år sedan och blev kvar. Är B-tränare (trav) även om jag sedan ett par veckor tillbaka är hästlös. Förhoppningsvis hittar jag någon ny stjärna att träna snart. Jag är en person som gillar att ha många järn i elden och tar oftast på mig lite för mycket.

Bor: I Umeå

Familj: Bor med min extremt sociala hund Luna (som mina Renare Mark-kollegor ofta ser dyka upp i kameran på våra styrelsemöten).

Favoritmat: Har ingen direkt favorit men gillar thailändsk mat.

Gör helst på din lediga tid: Är i stallet, promenerar med hunden eller träffar vänner.