Länsstyrelsen i Östergötland söker Handläggare till Enheten för förorenade områden

posted in: jobbarkiv

När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din spetskunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i den östgötska vardagen. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland.

Vill du vara med och bidra med din erfarenhet till ett renare Östergötland?

Du kommer att tillhöra Enheten för förorenade områden. Där kommer du att kunna göra skillnad för miljön, naturen och för oss människor. Vi arbetar mot fastställda regionala miljömål med bland annat tillsyn av förorenade områden, statsfinansierade projekt, remissvar och med vägledning och stöd till kommuner. Vår enhet består av tio personer och vi har varierande arbetsuppgifter.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att:

  • handlägga anmälningar, granska och bedöma provtagningsplaner, resultatrapporter och riskbedömningar
  • hålla i eller delta i statsfinansierade undersöknings- och åtgärdsprojekt
  • ge vägledning till länets kommuner

Arbetet är självständigt, men bedrivs i nära samarbete med kollegor. Tidigare erfarenhet och eget intresse kan påverka dina arbetsuppgifters utformning.

Vi vill att du har relevant akademisk utbildning för arbetsuppgifterna, inom exempelvis miljö, kemi, geologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt erfarenhet av arbete/tillsynsarbete med förorenade områden.

Det är meriterande om du har arbetat med eller medverkat i miljötekniska markundersökningar, utredningar eller saneringar av förorenade områden.

B-körkort är ett krav då anläggningar kan ligga på olika platser ute i länet.

Som person har du, ett stort engagemang i miljöfrågor och som vi en vision om ett hållbart samhälle samt vill bidra till samhällsnyttan. Tjänsten kräver god samarbetsförmåga med såväl interna som externa aktörer samt att du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förväntas vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du är driven, självgående och kan prioritera din tid effektivt och håller deadlines. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift, framför allt på svenska men även på engelska. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Läs mer och ansök här!

Din ansökan ska ha inkommit senast den 13 januari 2023.