Möt med Lennart Andersson, med hjärta för utställningen på Vårmötet

posted in: Intervjuer, Nyhetsbrev

Vi fortsätter våra intervjuer i historiens anda med att uppmärksamma dem som varit med länge i Renare Mark. Lennart Andersson har under många år varit engagerad har också ansvarat för utställningen vid Vårmöten. Vilka är Lennarts tankar och reflektioner över de år som gått och hur Renare Mark har ändrats och utvecklats under tiden…

Vad fångade ditt intresse till att gå med Nätverket Renare Mark från början?
Jag blev tillfrågad om jag ville vara med att starta upp ett Nätverk inom området förorenad mark. Vi var väl ett antal personer som hade olika kopplingar inom området. Vid uppstarten var vi ca 50 medlemmar, om jag minns rätt.

Vilken roll har du haft i Renare Mark genom åren?
Efter första mötet i Skövde för drygt 20 år sedan blev jag tillfrågad av styrelsen om jag kunde tänka mig bli ansvarig för utställningen vid Vårmötet. Jag kände att det skulle bli roligt och tackade ja. Min premiär som ansvarig blev i Umeå året efter och jag blev utnämnd till ”Utställningsgeneralen” 😊.

Jag har också under några år varit med i styrelsen i Region Väst. När jag slutade där var jag med och startade upp avdelningen Förorenade Byggnader inom Renare Mark och var ganska aktiv inom de arrangemang som de anordnade. Därefter blev jag invald i den nationella styrelsen och satt med i fyra år. De två sista åren var jag sekreterare. Det var mycket lärorikt, men framför allt otroligt roligt med så många fina vänner.

Efter att jag haft ett uppehåll från utställningen, kom jag tillbaka i uppdraget tillsammans med Anders Lindström. Sedan vi började arbeta tillsammans har vi fått utställningen i den form som vi önskade inledningsvis. Jag har framförallt nått ”mitt egna mål”: en utställning med över 40 utställare!

Vad tycker du har ändrats under de år som du varit engagerad i Renare Mark?
Det som jag upplever som förändring är det ökade intresset inom området och bredden av aktörer som är med i Renare Mark idag. Jag kan inte finna ord för hur fantastiskt jag tycker detta Nätverk är. Medlemsantalen har ökat drastiskt sen vi startade och idag är vi över 1 000 stycken medlemmar. För att inte tala om Vårmötet som lockar över 500 personer. Jag vet inte någon annan verksamhet som har så högt deltagarantal.

Hur kom du i kontakt med arbetsområdet förorenade områden en gång i tiden?
Jag jobbade med försäljning av mätutrustning och såg tidigt att utrustningen troligen skulle passa för förorenade områden. Allt började med nedlagda bensinstationer där jag mer eller mindre introducerade ”PID:en”,  som sedan kom att bli en succé inom flera projekt för marksanering.

Vad har du tyckt varit roligast i din yrkeskarriär hittills?
Utan tvekan att få ha varit delaktig i Nätverket Renare Mark.

Vad får dig att fortfarande vilja vara med och arbeta för Renar Mark?
Naturligtvis den otroliga resa som varit från uppstart, men framför allt att jag träffat så många fantastiska människor genom åren, och det fina samarbete vi haft i projektgrupperna.

Är Nätverket Renare Mark idag vad du önskade när ni startade?
Absolut!

Till sist…

Vad önskar du att Renare Mark är i framtiden? Några goda råd till oss som är engagerade i Nätverket idag?
Jag kan bara önska lycka till och att fortsätta i samma anda. För jag tycker att som Nätverket ser ut idag, är ett stort bevis på att alla tillsammans gjort rätt!

Vem är Lennart: Jag är en glad, driven och social person😉
Utbildning: Teknisk utbildning, Försäljning och Marknadsföring
Bor: Vänersborg
Familj: Hustru, tre vuxna barn , sex barnbarn och ett sjunde på väg
Favoritmat: En riktigt fin Entrecote ”Grilled to Perfection” alltså medium rare
Gör helst på din lediga tid: Promenera med hunden, hålla på med olika projekt i sommarstugan, odla tomater, chili och andra goa grönsaker