Länsstyrelsen i Stockholm söker Miljöhandläggare inom förorenade områden

posted in: jobbarkiv

Om jobbet

Arbetsplatsbeskrivning
Länsstyrelsens miljöavdelning arbetar för att tillförsäkra nuvarande och kommande generationers möjligheter till en god livsmiljö, folkhälsa och välfärd genom att genomföra riksdagens och regeringens politik. Verksamheten spänner över många olika områden som innefattar både strategiska frågor och handläggning vilket kräver både bred kompetens och djup sakkunskap. Avdelningen består av drygt 100 medarbetare fördelade på sex enheter; mark- och vattenskydd, natur- och viltärenden, landskap och naturskydd, naturskötsel, miljöskydd samt miljöanalys. Du kommer att vara placerad på enheten för mark- och vattenskydd.

Enheten för mark- och vattenskydd arbetar med prövning, tillsyn och tillsynsvägledning inom vattenverksamheter, vattenskyddsområden och förorenade områden.

Vi som arbetar med förorenade områden är en arbetsgrupp på sju personer med bred kompetens. Vi har ett öppet och positivt arbetsklimat och vi arbetar både enskilt och gemensamt men alltid med möjlighet till diskussioner och avstämningar.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med ett brett spektrum av arbetsuppgifter inom sakområdet förorenade områden. Du kommer att bedriva tillsyn enligt miljöbalken, vägleda kommunernas miljökontor i deras tillsynsarbete och vara involverad i statligt finansierade utrednings- och åtgärdsprojekt. Du kommer också att delta i prövning av kommunala beslut som rör förorenade områden. Till vår hjälp i arbetet använder vi EBH-stödet, en databas som utgör ett underlag för prioriteringar i arbetet med förorenade områden och är ett viktigt planeringsunderlag inom fysisk planering.

Du kommer även att ha en viktig roll i olika exploaterings- och infrastrukturprojekt som sker i takt med att Stockholms län växer. Du kommer bland annat att granska detalj- och översiktsplaner i syfte att säkerställa markens lämplighet med avseende på människors hälsa där gruppen bidrar med information och kunskap i frågor som rör förorenade områden.

Arbetet innefattar ett nära samarbete med andra funktioner inom Länsstyrelsen, till exempel jurister och planhandläggare.

Kvalifikationer
Du ska ha:
• naturvetenskaplig eller teknisk examen på högskolenivå eller annan examen som vi bedömer som relevant • erfarenhet av arbete med förorenade områden
• mycket god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt
• körkort klass B

Du ska vara:
• prestigelös och har god förmåga att vara ansvarstagande och konstruktiv tillsammans med andra.
• strukturerad och van att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt.
• trygg i dig själv och i din professionella roll.
• van vid, och trivs med, att arbeta självständigt. För oss betyder det att du har god förmåga att på egen hand organisera, prioritera och fullfölja dina arbetsuppgifter inom gällande ramar och riktlinjer utifrån uppsatta mål.
• duktig på att skapa och förvalta goda relationer med kollegor, medborgare och andra samhällsaktörer.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av tillsyn enligt Miljöbalkens 9 och/eller 10 kapitel
• erfarenhet från arbete på myndighet
• erfarenhet från arbete som konsult med förorenade områden

Anställning
Anställningsform: tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas
Omfattning: heltid
Tillträde: enligt överenskommelse

Länsstyrelsen verkar för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer. Vi arbetar i centralt belägna lokaler i Stockholm.

Sista ansökningsdag: 2021-02-14

Läs mer och ansök här.