Naturvårdsverket söker en handläggare för arbete med masshantering

posted in: jobbarkiv

Vi söker en handläggare till Markmiljöenheten som tillsammans med övriga medarbetare vill utveckla arbetet inom masshanteringsområdet. Vi verkar för en giftfri miljö och en resurseffektiv avfallshantering vilket innebär svåra gränsdragningar och spännande utmaningar!

Markmiljöenheten arbetar med förorenade områden, förorenade sediment och masshantering samt tillsynsvägledning och styrmedelsutveckling inom området och i de avfallsfrågor som enheten ansvarar för. Frågorna är under kontinuerlig utveckling och vi söker dig som vill bidra i utvecklingsarbetet genom idéer, strategier samt genom att leda olika utvecklingsprojekt från start till mål. God samverkan och nätverkande med andra inom och utanför Naturvårdsverket är avgörande för detta uppdrag.

Naturvårdsverket är en arbetsplats som erbjuder dig goda möjligheter till att variera arbetet mellan våra två kontor i Östersund och i Stockholm, att utföra distansarbete och att samverka med många olika aktörer i samhället. Enhetens arbete har stor betydelse för miljön och för människors hälsa i Sverige såväl som internationellt. Intresset från omvärlden för våra frågor är stort. I denna roll har du möjlighet att göra skillnad och utvecklas såväl personligen som inom ditt arbetsområde.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer i huvudsak att arbeta med utveckling av styrmedel och tillsynsvägledning, bland annat Naturvårdsverkets vägledning gällande återvinning av avfall i anläggningsarbeten. Du kan också komma att arbeta med genomförande av regeringsuppdrag, att svara på remisser och delta i prövning. I arbetsuppgifterna kan också ingå EU- och internationellt arbete inom dina ansvarsområden. Alla arbetsuppgifter förutsätter intern och extern samverkan.

I arbetsuppgifterna ingår att tillgodogöra sig information, dra slutsatser och omsätta dessa i handling, men även att läsa, tolka och förstå regelverken är en central del av arbetet. Du kommer att arbeta tillsammans med jurister och andra kollegor som har ett liknande uppdrag. I tjänsten ingår att företräda Naturvårdsverket i olika sammanhang genom att hålla föredrag, uttala sig i media samt samverka med olika aktörer i samhället.

Även andra arbetsuppgifter inom området som enheten ansvarar för kan bli aktuella.

Din kompetens
Vi söker dig som har relevant naturvetenskaplig eller teknisk utbildning från universitet eller högskola, samt erfarenhet av arbete med förorenade områden och frågor relaterade till hantering av avfall, såsom exempelvis jord- och schaktmassor samt berg och utvinningsavfall. Det är meriterande om du har minst fem års erfarenhet av arbete på tillsyns- eller expertmyndighet, samt om du arbetat med riskbedömningar, miljötekniska markundersökningar och klassning av avfall, eller motsvarande arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där det är viktigt att du kan ta egna initiativ och arbeta lösningsinriktat. Vidare har du ett strategiskt synsätt med förmåga att sätta helheten före ”de egna delarna”. Du är bra på att samarbeta med interna och externa aktörer med olika perspektiv och kompetenser, är lyhörd och kan engagera andra samtidigt som du kan agera utifrån myndighetsrollen och förhålla dig objektiv när det behövs. Du behöver kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Resor förekommer i tjänsten, främst inom Sverige men även inom EU/internationellt.

Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 6 januari 2021.

Läs mer och ansök här!