Länsstyrelsen i Västra Götaland söker Handläggare förorenade områden

posted in: jobbarkiv

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Vad vi kan erbjuda dig:

Länsstyrelsen är en spännande arbetsplats med en mängd olika typer av uppdrag inom nästan alla samhällets områden. Du kommer till en arbetsplats med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare, en bra arbetsmiljö och goda arbetsvillkor. Vi tror att du kommer ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och även själv utvecklas här på Länsstyrelsen.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu handläggare till Enheten för förorenade områden på Miljöskyddsavdelningen. Miljöskyddsavdelningens huvuduppdrag är prövning och tillsyn av miljöfarlig verksamhet samt arbete med förorenade områden. Vi arbetar även med klimat- och energifrågor samt miljömålen som ligger till grund för vårt arbete. Miljöskyddsavdelningen består för närvarande av cirka 80 medarbetare fördelade på fyra enheter.

Du kommer att tillhöra Enheten för förorenade områden som i nuläget består av ca 10 personer. Vi arbetar mot fastställda regionala miljömål med bl.a. tillsyn av förorenade områden vid pågående och nedlagda verksamheter, bidragshantering, remisser samt tillsynsvägledning och stöd till kommuner. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats fylld av kunniga kollegor både inom enheten samt inom en mängd olika samhällsfunktioner och vi är en länsstyrelse med god arbetsmiljö och framåtanda. Arbetet är självständigt, men bedrivs i nära samarbete med kollegor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva tillsyn över förorenade områden, arbeta med tillsynsvägledning och vara stöd till kommunala tillsynsmyndigheter samt att handlägga internremisser. Även arbete med bidragshantering för utredningar och saneringsåtgärder samt arbete som tangerar andra delar inom avdelningen såsom masshantering och planremisser kan komma att ingå. Då vi söker ett par handläggare så kommer de huvudsakliga arbetsuppgifterna att kunna variera.

Du förväntas bidra till tydliga arbetsprocesser och skapa engagemang och delaktighet för en effektiv verksamhet. I rollen ingår också utöver interna kontakter samarbete med intressenter utanför myndigheten såsom privata aktörer, andra myndigheter och näringsliv.

Din placeringsort kan vara antingen i Vänersborg, Göteborg eller Mariestad. Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Kvalifikationer

Våra förväntningar på dig:

Naturvetenskaplig eller teknisk examen på högskolenivå med inriktning mot miljö, kemi, geologi, hydrogeologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Vi vill att du ska ha erfarenhet av att arbeta med utrednings- och åtgärdsfrågor kopplat till förorenade områden och efterbehandling. Du ska ha god kunskap om svensk miljölagstiftning och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Tjänsten kräver även att du har B-körkort, då vi ibland genomför tillsynsbesök på platser som är svåråtkomliga via kollektiva färdmedel.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning, i form av tillsyn av förorenade områden enligt 10 kap. miljöbalken och/eller miljöfarliga verksamheter enligt 9 kap. miljöbalken. Även meriterande om du har utökad kunskap och/eller erfarenhet av förorenade sediment. Erfarenhet från större saneringsprojekt, masshantering och exploatering av förorenade områden och kopplingen till plan- och bygglagen är också meriterande.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska vara utåtriktad och lyhörd med ett respektfullt bemötande. I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med de andra medarbetarna på enheten och även ha många kontakter inom övriga länsstyrelsen samt med omvärlden.

Du har förmågan att självständigt prioritera, planera och driva arbetet framåt samtidigt som
du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde: Snarast efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Läs mer och ansök här!

Ansökan ska göras senast den 2021-01-14