Sweco söker Specialist inom förorenade områden till Göteborg.

posted in: jobbarkiv

Vill du jobba som specialist inom förorenade områden på ett internationellt konsultbolag som erbjuder spännande arbetsuppgifter tillsammans med ledande experter?

Swecos miljökonsulter söker nu dig som vill jobba med utredningar av förorenade områden och som är specialist inom t.ex. riskbedömning eller åtgärdsutredningar.

Varför jobba hos oss?

I vår miljögrupp får du jobba tillsammans med 12 mycket kompetenta miljökonsulter, specialister, teknikansvariga och uppdragsledare som tillsammans jobbar tätt med våra kunder inom både privat och offentlig sektor. Projekt som gruppen arbetar med är alltifrån små saneringsprojekt till stora infrastrukturprojekt, alltifrån tidiga förstudier till projektering och byggplatsuppföljning i samband med byggskede. Vi arbetar ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare på andra orter och inom andra kompetensområden.

Här finns stora möjligheter att skapa den mix av uppdrag och roller som gör att du utvecklas.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll

Som specialist inom förorenade områden kommer du exempelvis att:

jobba med utredningar kopplade till förorenade områden
utföra riskbedömningar av förorenade områden och beräkna platsspecifika riktvärden
utreda åtgärdsbehov och ge förslag på åtgärdslösningar
lära upp juniora medarbetare inom ditt eller dina specialområden
Swecos miljökonsulter genomför utredningar, analyser och projekteringsuppdrag inom området vatten och miljö. Tjänsteutbudet är brett och omfattar exempelvis lösningar för vattenförsörjning, avloppsrening, avfallshantering, infrastruktur samt hantering av förorenade områden. Sweco utför även olika typer av miljöutredningar och miljökonsekvensbeskrivningar.

Varför jobba med mig?

Som ledare är jag organiserad, effektiv och driven. Jag inspireras av människor som drivs av att förändra och jag tror starkt på vår möjlighet att arbeta för en hållbar miljö. Jag tror på teamwork, att testa nya vägar, att hjälpa andra och att ha roligt på jobbet. På Sweco värnar vi om ett hållbart arbetsliv och min roll är att vara den ledare som stöttar dig och din utveckling, så att dina år på Sweco kan bli de bästa åren i ditt arbetsliv. Jag tror på allas vår potential och att det mesta är nåbart så länge man är villig att jobba för det. Att just du kan nå så långt som du själv vill. //Gruppchef Erika Andersson

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

Har en högskole- eller universitetsexamen eller motsvarande inom relevant ämnesområde
Har arbetat minst 5 år med frågor kring förorenade områden och utfört riskbedömningar
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
miljötekniska undersökningar
fältarbete och/eller provtagningar
klassificering av avfall/massor
åtgärdsutredning inom förorenade områden
uppdragsledning eller byggledning av uppdrag kopplat till förorenade områden och/eller masshantering
erfarenhet från entreprenadbranschen
erfarenhet från myndighets- och tillsynsarbete inom förorenade områden och hantering av avfall/massor
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper samt din vilja att utvecklas.

Vem är du?

Som person är du nyfiken, drivande och ansvarsfull. Du är van att samarbeta, och gillar utmaningar och att dela med dig av din kunskap och erfarenheter. Med engagemang och nyfikenhet vill du vara med och utveckla vår egen, såväl som våra kunders verksamhet. Vidare har du en öppen attityd, har lätt att etablera kontakter och är affärsinriktad. Du kommer att ta en aktiv del i marknadsföringen av våra tjänster till nya och befintliga kunder. Eftersom uppdragen vi arbetar i kräver kommunikation på svenska är det viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Att arbeta hos Sweco innebär att delta i många olika typer av projekt, beträffande både storlek och karaktär.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet – öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken – engagerad och ansvarstagande.

Läs mer och ansök här!

Sista ansökningsdag är 30 november.