Sweco söker Fältprovtagare / handläggare inom förorenade områden till Jönköping

posted in: jobbarkiv

Vi vill bli fler medarbetare inom förorenade områden på vårt kontor i Jönköping. Vi söker dig som vill arbeta som fältprovtagare/handläggare. Idag är vi en väl sammansvetsad grupp på cirka 13 medarbetare inom teknikområdena förorenade områden och hydrogeologi som har sin arbetsplats i Jönköping.

Sweco består av nyfikna personer som tar stort ansvar för sina uppdrag. Gemensamt är också att vi känner engagemang för att göra nytta i ett större sammanhang. Vill du vara med i vårt team och bygga framtiden?

Din framtida roll
Vi söker dig som är intresserad av att ligga i teknisk framkant och som vill bidra till att leverera hållbara kundanpassade lösningar. Du kommer ingå i en grupp med både erfarna och juniora miljökonsulter inom förorenade områden där du får stora möjligheter att både utvecklas och ta ansvar. Du kommer vara involverad i planering och genomförande av våra uppdrag och i utvecklingen av vår verksamhet. På Sweco arbetar vi i team och nyttjar den expertkompetens som finns runt om i landet och Europa

Arbetsuppgifterna omfattar exempelvis att utföra och delta i planeringen av fältprovtagningar vid miljötekniska undersökning och miljökontroller av så väl jord, grundvatten, ytvatten och sediment. Du kommer även att delta som handläggare i olika undersökningar och uppdrag inom förorenade områden. Vi har uppdrag inom alla olika skeden av arbete med förorenade områden, från inventering till åtgärd. Våra uppdragsgivare är allt från statliga myndigheter, kommuner och privata bolag så som industrier, fastighetsförvaltare, exploatörer mm.

Dina erfarenheter
Du har en relevant utbildning eller erfarenhet inom ämnesområdet. Vi ser gärna att du har 1-3 års erfarenhet av arbete med förorenade områden och har erfarenhet av fältarbete. Det är meriterande om du är certifierad för provtagningar (jord/grundvatten och/eller sediment/ytvatten) och/eller har gått SGFs kurs ”Miljöteknisk markundersökningar”.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt din vilja att utvecklas som miljökonsult inom förorenade områden. Körkort är en förutsättning för dessa tjänster.

Vem är du?
Du trivs med omväxlingen i att arbeta i olika uppdrag, såväl på hemmakontoret som ute hos kunden eller i fält. Du tycker om att ta ansvar, arbeta i grupp och drivs av nyfikenhet på våra kunders behov och utmaningar och tar dig an uppgifter med driv och engagemang.

Arbetet innebär kontakter med såväl privata som offentliga beställare, myndigheter och entreprenörer vilket gör det viktigt att du är duktig på och gillar att kommunicera i både tal och skrift. Du är öppen och lyhörd med tydligt kundfokus och har lätt för att skapa goda relationer och att samarbeta. Det är viktigt att du är flexibel och att du gärna tar dig an och utvecklar både vår egen och våra beställares verksamhet. Du är affärsmässig och kan självständigt planera, organisera och driva både ditt eget och andras arbete.

Sweco erbjuder
Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Är du engagerad, nyfiken, ansvarstagande och vill jobba för ett mer hållbart samhälle? Då ser vi fram emot din ansökan!

Ansökan
Ansök så snart som möjligt då vi kallar till löpande intervjuer.

Läs mer och ansök här!

Sista ansökningsdag 2020-09-01