Möt Paul Jacobsson och Patrick Van Hees

posted in: Artiklar, Styrelsen
Paul Jacobsson

Mitt första möte med Nätverket Renare Mark var i Malmö 2015, vi (Eurowater) hade funnits i utkanten av förorenade områden sedan många år men inte besökt seminarium eller varit medlemmar i nätverket tidigare. För mig som arbetar med vatten och vattenrening var det en tankeväckande upplevelse… en komplex värld som tittar på frågor jag är intresserad av – ur många olika perspektiv – superspännande helt enkelt! Att vara del i nätverket betyder för mig att jag får se mer av, och får större förståelse för helheten kring frågor som rör sanering. Styrelseledamot sedan 2017 och vice ordförande sedan 2019. Jag är väldigt nyfiken på hur framtiden ser ut när det gäller förorenade områden, det finns så mycket intressant som pågår inom branschen och jag hoppas att nätverket kan fortsätta skapa förutsättningar för människor att diskutera och utveckla idéer. Själv är jag ganska svag för organiska föroreningar, de är ofta lite knepiga men riktigt kul att hitta lösningar kring.

 

 

Patrick Van Hees

Mitt arbete på Eurofins handlar om affärsutveckling och teknisk support. Förutom detta är jag adjungerad lektor på deltid vid Örebro Universitet där jag är med i forskningsprofilen EnForce. Innan dess har jag varit forskare vid olika universitet, och är docent i analytisk markkemi. Att vara med i NRM:s styrelse är väldigt givande, och det är intressant att lära sig mer om och förstå de olika EBH aktörernas behov. Sedan är det alltid roligt att kunna bidra med lite kemiskt/analytiskt perspektiv på frågeställningarna. Nätverket har en viktig funktion att fylla, något som dess snart 20-åriga historia vittnar om, och att det hela tiden har växt. Har varit med i styrelsen sedan 2016.