Möt Anna Kruger och Lill Ljunggren

posted in: Artiklar, Styrelsen
I kommande nyhetsbrev kommer vi att presentera styrelsen i Renare Mark. Först ut är Anna Kruger och Lill Ljunggren.

Anna Kruger, Suppleant

Anna Kruger

Intresset för miljö har alltid funnits i mig. Som barn ville jag studera stjärnor och vulkaner. Jag kom till Sverige från Italien 1985 och efter flera olika arbeten beslutade jag mig för att studera till miljöingenjör. ”Detto e fatto”. Har arbetat som miljöchef i olika bolag och sedan år 2007 arbetar jag som Markmiljöspecialist för Västerås stad. I styrelsen har jag varit med sedan 2019 men satt dessförinnan fyra år som ordförande i region Mälardalen.

 

 

 

 

 

 

Lill Ljunggren, Sekreterare

Lill Ljunggren

Naturen och miljön har alltid haft en stor plats i mitt liv så valet av yrkesväg har varit lätt för mig. Min inriktning på förorenade områden började med mitt examensarbete som avslut på min magisterexamen i miljövetenskap. Efter flera år som miljö- och hälsoskyddsinspektör på två olika kommuner hamnade jag tillslut på Länsstyrelsens Kalmar län som handläggare för förorenade områden. De senaste två åren har jag haft rollen som samordnare för Länsstyrelsens arbete med förorenade områden.
I mitt arbete arbetar jag brett med förorenade områden, som intern och extern kontaktperson. Med tillsyns- och bidragsärenden, information och tillsynsvägledning. I min roll arbetar jag både lokalt, regionalt och nationellt. Jag älskar mitt jobb och att arbeta med förorenade områden!
Jag är sedan i mars sekreterare i Renare Mark. För mig är nätverket en plats för alla i branschen som arbetar med förorenade områden att träffas, lära känna varandra och diskutera lösningar. Alla har olika förutsättningar, viljor och utgångspunkter men vi arbetar åt ett gemensamt mål. Jag ser fram emot att lära känna er alla och hoppas på många år i nätverket. Tillsammans är vi starkast!