Länsstyrelsen Västra Götalands Län söker Enhetschef Förorenade områden

posted in: jobbarkiv

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Miljöskyddsavdelningens huvuduppdrag är prövning och tillsyn av miljöfarlig verksamhet samt arbete med förorenade områden. Vi arbetar även med klimat- och energifrågor samt miljömålen som ligger till grund för vårt arbete. Miljöskyddsavdelningen består för närvarande av cirka 80 medarbetare som är fördelade på fyra enheter.

Vi söker nu en ny enhetschef till Enheten för förorenade områden, då nuvarande enhetschef kommer att gå i pension. Enheten har i dag 11 medarbetare i Göteborg och Vänersborg.

Västra Götalands län har en lång och omfattande industrihistoria och därmed ett stort antal förorenade områden. Enheten arbetar med att undersöka och åtgärda förorenade områden genom tillsyn, tillsynsvägledning och bidragsprojekt.

Arbetsuppgifter

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är:
Du kommer att vara beslutsfattare och bollplank i vissa ärenden samt ha det övergripande ansvaret för planeringen och prioriteringen av uppgifterna på enheten. I arbetet ingår ansvar för personal, budget, verksamhetsplanering och uppföljning. Du ska skapa förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och bidra till verksamhetens mål, vilket du gör genom ett lyhört och utvecklande ledarskap med resultat och god arbetsmiljö i fokus.

Du förväntas bidra till tydliga arbetsprocesser och skapa engagemang och delaktighet för en effektiv verksamhet.

I rollen ingår också utöver interna kontakter samarbete med intressenter utanför myndigheten såsom privata aktörer, andra myndigheter och näringsliv. Som en del av Miljöskyddsavdelningens ledningsgrupp är du med och driver det gemensamma utvecklingsarbetet på avdelningen.

Placeringsort: Göteborg eller Vänersborg

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Kvalifikationer

Krav
• Du har examen från naturvetenskaplig/teknisk högskoleutbildning och goda kunskaper i miljöbalken.
• Du har erfarenhet av arbete med undersökning och sanering av förorenade områden
• Du har en gedigen erfarenhet från arbete med miljöfrågor från offentlig verksamhet eller näringsliv.
• Du har aktuell dokumenterad ledarerfarenhet
• Du välstrukturerad, har god ordning och tycker om att arbeta med uppföljning och redovisning både ur ekonomi och miljöperspektiv.
• Du ser det som självklart att bidra till avdelningens och enhetens verksamhetsutveckling och har förmåga att sätta dig in i nya frågor utifrån ett helhetsperspektiv.
• Du har dokumenterad erfarenhet från tidigare ledaruppdrag.
• Du är tydlig och uttrycker dig väl i både tal och skrift.
• Du bidrar till helhetsbedömningar i ditt arbete.

Meriterande
• Erfarenhet ekonomiredovisning
• God kunskap i Excel och liknande program

Personliga egenskaper
Som chef och ledare har du förmåga att skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Du har en personlig mognad, gott omdöme och är trygg i dig själv. Du har en god förmåga att fatta beslut och kunna prioritera då det ofta finns många frågor som behöver hanteras samtidigt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Erfarenhet krävs. Ansök senast:   2019-03-04

Läs mer och ansök här!