Sweco söker gruppchef inom miljö till Jönköping

posted in: jobbarkiv

Swecos experter inom vatten och miljö arbetar med att minska farliga utsläpp, återvinna avfall och säkerställa tillgång till rent vatten. Vi erbjuder även lösningar som minskar klimatpåverkan och som anpassar samhället till ett förändrat klimat.

Vi söker en ny Gruppchef inom miljö till vårt trevliga kontor i Jönköping. Idag är vi ca 25 personer som arbetar inom miljö och är uppdelade på två grupper, där vi nu söker en ledare till gruppen som arbetar med förorenade områden och grundvattenfrågor. Vi söker dig som vill fortsätta utveckla vår verksamhet med fokus på kund, medarbetare och tjänsteutveckling och som är sugen att ta nästa utvecklingssteg som ledare.

Din kommande roll

Som Gruppchef kommer ditt huvudsakliga arbete innebära att se till att gruppen växer genom att rekrytera in nya medarbetare, utveckla affären och verksamheten i stort. Du kommer ha fokus på att skapa och utveckla relationer med nyckelpersoner både internt inom Sweco och självfallet med våra kunder.

Du har det övergripande ansvaret för gruppens ekonomiska resultat samt personalansvar för medarbetarna och arbetar till viss del operativt i uppdrag men även strategiskt samtidigt som du motiverar, inspirerar och utvecklar ditt team. Du rapporterar till regionchef och kommer ingå i regionledningsgruppen för västra Sverige.

Dina erfarenheter

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning i grunden och har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Vana av att leda andra är viktigt. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet från konsultrollen men vi tror även att du kan ha erfarenhet från myndighets- och entreprenörssidan.

Har du kunskap inom något av de kompetensområden gruppen arbetar inom är det naturligtvis positivt men vi tror även att en bakgrund inom bygg- och projektledning för anläggningssidan eller ett ansvar för miljöfrågor inom näringslivet kan vara rätt bakgrund.

Dina egenskaper

Vi söker dig som ser den här rollen som en möjlighet där du får användning för din strukturerade och utvecklingsorienterade sida. Du är en lagbyggare som drivs av att utveckla organisationer, människor och relationer med våra kunder i regionen. Det är stundtals ett högt tempo med många frågor att hantera så förmåga att lägga ambitionsnivån rätt för både dig själv och dina medarbetare samt att självständigt göra prioritering av arbetsuppgifter är viktigt.

För att trivas som chef på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta stort ansvar för våra kunders utmaningar.

Sweco erbjuder

Vi erbjuder en utmanande och bred roll med stort ansvar där du har stor möjlighet att bidra till ett hållbart samhällsbyggande. Du har möjlighet att bli ledare för en erfaren och välfungerande grupp med goda förutsättningar i en marknad med stor efterfrågan. Samtidigt blir du en del av oss på Sweco, där vi som arbetsgivare tror på den positiva kraften i människan och teknik.

Låter det som ditt nästa steg? Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2019 – 02 – 09

Läs hela annonsen här.