Stockholms stad söker Projektledare till Hagastaden

posted in: jobbarkiv

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hagastaden utgör ett av Stockholms största utvecklingsområden. Det skapas en ny stadsdel med ca 3 000 lägenheter samt lokaler för kontor, butiker och service inom Stockholm. Stadsdelen växer fram i både Stockholm och Solna och kommer att integreras med det nya universitetsjukhuset. Under de kommande 15 åren kommer en spännande stadsdel med en blandning av boende, verksamheter, parker, världsledande forskning och högspecialiserad vård att växa fram. Till projektet söker vi nu en erfaren projektledare för tidiga skeden i exploateringsprocessen. Läs mer om exploateringskontoret och tjänsten här.

Arbetsuppgifter:
Som projektledare på exploateringskontoret arbetar du självständigt med exploateringsprojekten från första idé fram till genomförandefasen. I dina uppgifter ingår att styra projekten mot uppställda mål, budget och tidplaner. Det innebär bland annat att leda och samordna projektgrupper med representanter från andra förvaltningar, myndigheter, byggherrar, entreprenörer, konsulter med flera. Du ska också upprätta underlag och följa upp projekt, vilket bland annat innebär utredningar, avtal, ekonomiska analyser och genomförandeplanering. Arbetet innebär även förhandlingar och upprättande av avtalsförslag i samband med köp och försäljning av fastigheter, tomträttsupplåtelser och arrendeupplåtelser.

Du kommer ingå i ett av Hagastadens fem team och tillsammans med en byggprojektledare leda teamets arbete. Över hälften av din arbetstid kommer vara förlagd på Hagastadens projektkontor på Norra Stationsgatan.

Kvalifikationer:
Du är civilingenjör från lantmäteri-, väg- och vatten, samhällsbyggnad eller har motsvarande utbildning. Du har flerårig erfarenhet av att självständigt driva exploateringsprojekt och goda kunskaper inom fastighetsjuridik. Du har ett stort intresse för stadsutvecklingsfrågor, arbetar självständigt och är en utpräglad problemlösare. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du behärskar god svenska. Det ställs också höga krav på du är din förmåga att samarbeta och skapa goda relationer. Förhandlingsvana är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Tillsammans med dina kollegor leder du arbetet med stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning. Hos oss arbetar du med cirka 240 kollegor med ett stort engagemang och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad.

Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Läs mer och ansök här!

Sista ansökningsdag 2018-04-22