Länsstyrelsen i Halland söker Miljöhandläggare – Förorenade områden tillsyn

posted in: jobbarkiv

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och samordnar det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som bland annat avser miljö- och naturvård, landsbygd, samhällsplanering, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration och kulturmiljö. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. I vårt arbete värnar vi om rättssäkerhet, öppenhet, likabehandling och god service. Länsstyrelsen i Hallands län har sitt kontor i centrala Halmstad och vi är idag ca. 190 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland

På miljövårdsenheten arbetar idag ca 20 personer varav 3 arbetar med efterbehandling av förorenade områden. Arbetet innebär bl.a. tillsyn genom att öka andelen undersökningar och saneringar av förorenade områden.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen i Hallands län söker en vikarierande miljöhandläggare till arbete med tillsyn över förorenade områden. Inriktningen är att genom direkta tillsynsinsatser öka inslaget av privatfinansierade efterbehandlingsåtgärder. Arbetet innebär bl.a. att ha kontakt med verksamhetsutövare och diskutera vilka utredningar som krävs och granska inkomna rapporter såsom utredningar, riskbedömningar och föreslagna åtgärder. Ytterligare arbetsuppgifter är granskning av statusrapporter, detaljplaner samt vara behjälplig vid framtagande av ansvarsutredningar, svara på internremisser och nationella rapporteringar till bl.a. Naturvårdsverket. I arbetet ingår även tillsynsvägledning och stöd till kommunala tillsynsmyndigheter. Arbetet är självständigt, men bedrivs i ett team i nära samarbete med kollegor inom arbetsområdet.

• Arbetet är omväxlande, tvärsektoriellt och mycket utåtriktat
• Arbetet innebär att du genomför och deltar vid tillsynsbesök
• Arbetet ställer stora krav på smidighet i kontakter med omgivningen kombinerat med integritet i myndighetsutövningen

Kvalifikationer

Du skall ha en teknisk/naturvetenskaplig utbildning på högskole-/universitetsnivå med inriktning mot kemi, geologi, hydrogeologi eller ekotoxikologi eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har goda kunskaper om miljöbalken samt praktisk erfarenhet av arbete med tillsyn enligt miljöbalken. Du ska ha god kunskap om förorenade områden och det är även av stor vikt att du har helhetssyn på miljöarbetet och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Eftersom vårt arbete mycket handlar om kontakter med omvärlden bör du ha lätt för att ta kontakt och skapa relationer. Att du har god samarbetsförmåga och bidrar till ett positivt arbetsklimat ser vi som en förutsättning.

B-körkort erfordras för denna tjänst

Meriterande
• om du tidigare arbetat med förorenade områden på myndighet, konsultbolag eller liknande
• erfarenhet från offentlig myndighet där du har arbetat med miljötillsyn och handläggning,
• utbildning inom miljörätt,
• om du behärskar GIS.

Vi kan erbjuda
• en bra arbetsmiljö
• goda utvecklingsmöjligheter
• flexibel arbetstid
• friskvård

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Anställningen är en tidsbegränsad anställning fr.o.m. 1 juni 2018 t.o.m. 31 maj 2019 med möjlighet till eventuell förlängning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. 

Sista ansökningsdag: 2018-03-28

Läs mer och ansök här!