Eskilstuna kommun söker Handläggare med inriktning förorenade områden

posted in: jobbarkiv

Miljökontoret i Eskilstuna kommun söker en handläggare med inriktning förorenade områden.

Om arbetsplatsen

Miljö- och räddningstjänstförvaltningen har två avdelningar – miljökontoret och räddningstjänsten. Förvaltningens målsättning är att Eskilstuna ska vara en trygg och säker kommun att bo och vistas i. Vi ska arbeta för att Eskilstuna får en god och långsiktigt hållbar livsmiljö för människor och djur i dagens och morgondagens Eskilstuna. Vi ska minska risken för bränder och olyckor genom riskbedömningar och skadeförebyggande insatser. Ansvarig politisk nämnd är miljö- och räddningstjänstnämnden.

På miljökontoret arbetar det idag totalt 32 inspektörer som utför tillsyn enligt miljöbalken, livsmedelslagen, strålskyddslagen, alkohollagen och tobakslagen. Vi är organiserade i två enheter varav en ansvarar för miljöskyddstillsynen och den andra för avlopp, hälsoskydd, livsmedel, alkohol och tobak. Vi på miljöskyddsenheten hanterar frågor som rör förorenade områden, industritillsyn, miljötillsyn lantbruk och miljöövervakning och är idag 12 inspektörer.

Vi är en självgående grupp som är stolta över att ha ett gott arbetsklimat. Vi har olika bakgrund och kompetenser och välkomnar olikheter, nytänkande, annorlunda åsikter och idéer. Inom kontoret satsar vi på kompetensutveckling. Vi har tillgång till stöd i juridiska frågor från våra kommunjurister.

I Eskilstuna finns det ett stort fokus att hantera föroreningar. Det ökade bostadstrycket gör att många områden exploateras och i samband med det hanteras de föroreningar som kan finnas kvar som rester av vår historia som industristad. Idag jobbar två inspektörer full tid med att möta exploateringstrycket men för att räcka till utökar vi nu med ytterligare en tjänst. Arbetsgruppens fokus ligger främst på att möta behovet av exploateringar men vi ser även ett stort behov av att driva på ansvarsutredningar för att komma till rätta med marker där intresset att bygga bostäder inte är lika högt.

Arbetsuppgifter

Miljökontoret i Eskilstuna letar just nu efter dig som vill vara en viktig del av stadens fortsatta utveckling.

Tjänsten har inriktning på förorenade områden med fokus på ansvarsutredningar. Du får dagligen vara en nyckelperson i arbetet med att få ett giftfritt Eskilstuna. Du kommer att hantera saneringsanmälningar, bedöma markundersökningar, riskbedömningar och utreda om det finns någon ansvarig för att undersöka och åtgärda föroreningarna.Vi gör besök på de platser där arbete med undersökningar och saneringar utförs. Nya metoder och arbetssätt inom området gör att vi ständigt kompetensutvecklar oss och sätter stort värde i att nätverka. Flödet av ärenden är stort och därmed står vi ständigt inför prioriteringar och vikten av att kunna kommunicera dessa.

Hos oss jobbar du i ett utvecklande och avslappnad takt där du har möjlighet att styra och påverka ditt arbete i hög grad. Arbetsuppgiftena utgörs av både planerade och händelsestyrda projekt och för varje sanerat område så har vi gjort Eskilstuna till en renare och mer attraktiv stad att leva och bo i.

Vi erbjuder en bra arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling, friskvård och flexibel arbetstid. Vi har samlad erfarenhet från många olika verksamhetsområden vilket ger oss goda förutsättningar i vårt uppdrag. En kompetent förvaltning i stort och en drivande grupp som vågar sticka ut hakan. Här finns en bred kunskapsutveckling och möjlighet att påverka. Kontoret ligger centralt i Eskilstuna endast två minuter från tågstationen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning från högskola, universitet eller utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom förorenade områden exempelvis som konsult, entreprenör eller inom någon tillsynsmyndighet, likaså att du har vana att arbeta med ansvarsutredningar. Vi vill att du är van att använda IT i ditt arbete. Tjänsten innebär myndighetsutövning, då du kontrollerar att lagar och regler följs. Därför är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Det är en fördel om du B-körkort. 

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för enhetens framgång och vi söker dig som är kvalitetsmedveten, drivande och resultatinriktad i ditt arbete. Vi vill att du är noggrann och har intresse för detaljer och juridiken inom området. För att trivas hos oss behöver du ha lätt för att samarbeta och vill bidra till vårt positiva arbetsklimat. Eftersom du har mycket kontakt med människor och fattar beslut som påverkar många så vill vi att du har en förmåga att ge god service och att du kan behålla lugnet under press. Du behöver vara bra på att prioritera i ditt arbete och tycka om att nätverka.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ingen erfarenhet krävs. OBS, sista ansökningsdag är 14 januari! 

Läs mer och ansök här!