Miljökontoret i Sundsvall söker handläggare för tillsyn av förorenade områden

posted in: jobbarkiv

Miljökontoret ska medverka till en hållbar samhällsutveckling. Vi har ett stort engagemang för uppdragen och för att skapa nytta och värde. På miljökontoret bryr vi oss om varandra och det är viktigt att arbetsliv och privatliv går ihop. Vi arbetar för att ge bra förutsättningar för en rolig, trygg och utmanande arbetsvardag.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med tillsyn över förorenade områden. I detta ligger bland annat att granska saneringsanmälningar, upprätta yttranden över planer/bygglov, utreda ansvar och ställa krav på undersökning och åtgärder. Vi arbetar tillsammans med stadsbyggnadskontoret för att öka åtgärdstakten genom att söka statlig finansiering för åtgärder där det saknas privat ansvar.

Utifrån din kompetens och erfarenhet kan det även finnas möjligheter att arbeta med andra arbetsområden inom miljökontoret.

Kompetens
Du ska ha relevant utbildning från högskola eller universitet samt kunskap om miljöbalken och förvaltningslagen. Erfarenhet av tillsyn av förorenade områden och av andra arbetsuppgifter inom ett miljökontor är meriterande. Att ha känsla för service och bemötande är en annan kompetens vi uppskattar. I arbetet behöver man ha körkort B.

Personliga egenskaper
Du ska ha ett stort engagemang för arbetet på en myndighet inom miljö och hälsa. Du ska ha god förmåga att vara analytisk och se helheten i vårt arbete samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Din förmåga att kommunicera är ett viktigt redskap för att nå resultat eftersom möten med människor är en stor del av tillsynsarbetet.

Vi söker dig som gärna utarbetar och följer planer för prioriterade insatser, samt är bra på att slutföra arbetsuppgifter. Du behöver kunna arbeta självständigt och i grupp.

Kontakta oss om du vill veta mer!
Biträdande miljöchef Jenny Johansson, 060-19 11 87, jenny.johansson@sundsvall.se
Rekryteringsspecialist Amanda Åslin. 060-19 17 73

Fackliga företrädare
Anna Hed, Naturvetarna, 060-19 11 23 72, anna.hed@sundsvall.se
Karolina Tornberg, Vision, 060-19 27 79, karolina.tornberg@sundsvall
Erika Sjödin, Sveriges ingenjörer, 060-19 25 96, erika.sjodin@sundsvall.se

Övrigt
Tjänsten är tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och löneanspråk senast 2018-12-27. 

Läs mer och ansök här!