Miljöhandläggare i samhällsbyggnadsprocessen

posted in: jobbarkiv

Miljöavdelningen har behov av en miljöhandläggare för medverkan i samhällsbyggnadsprocessen. Förorenade områden är ett fokusområde för tjänsten men även andra frågor inryms. Tjänsten ska medverka till en effektivare samhällsbyggnadsprocess från tidigt skede till färdig exploatering. Arbetet ställer höga krav på god samarbetsförmåga och hög servicenivå samt att verka för att kraven i miljöbalken uppfylls. I arbetet som miljöhandläggare i samhällsbyggnadsprocessen kommer du att vara en viktig kugge i samspelet mellan plan, bygg, näringsliv, exploatering och miljö. I arbetet ingår även att besluta i myndighetsärenden samt utföra annan ärendehantering relaterad till miljölagstiftningen. Service och rådgivning till allmänheten, företagare och kommunens övriga verksamheter samt medverkan i utvecklingsfrågor är andra viktiga delar av arbetet. Som ansvarig handläggare är du föredragande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har högskoleexamen inom området eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig och lämplig. Tjänsten förutsätter kunskaper i och/eller erfarenheter av arbete med förorenad mark och geoteknik samt kunskaper i aktuell lagstiftning och samhällsbyggnad. Samtidigt ställs krav på god samarbetsförmåga, hög servicekänsla, god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt, kreativitet och intresse av utvecklingsarbete. Rollen innebär att du jobbar serviceinriktat där egenskaper som tydlighet, flexibilitet, lösningsfokus och integritet värdesätts.

Vidare krävs B-körkort och god datorvana.

Tillträde/varaktighet  

Heltid, tillsvidare med tillträde snarast.

Lön  

Fast lön individuell lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

Kontaktperson

Miljöchef Magnus Lindoffsson, tfn 0455-303143

Fackliga företrädare  

SACO Anna Gustafsson 0455-303177
Vision Marie Petersson 0455-304865

Ansökan  

Ansökan görs via länken nedan senast 2018-01-05
Läs mer och ansök här!