IVL söker Geovetare till verksamhet inom förorenad mark

posted in: jobbarkiv

IVL Svenska Miljöinstitutet arbetar för det hållbara samhället. Vi har Sveriges bredaste miljöprofil och vår roll har sedan starten 1966 varit att ta fram ny kunskap och se till att den senaste forskningen kommer till praktisk användning. Våra kärnvärden är trovärdighet, framsynthet och helhetssyn.

IVL verkar brett över hela miljö- och hållbarhetsområdet. Hos oss arbetar civilingenjörer, naturvetare, beteendevetare, samhällsvetare, ekonomer, psykologer och kommunikatörer. Vi förenar tillämpad forskning och utveckling med en nära samverkan mellan näringslivet och det offentliga. Våra konsultuppdrag vilar på vetenskaplig grund och vår forskning präglas av tvärvetenskap och systemtänkande.

Vi är ungefär 300 medarbetare, med en jämn fördelning av män och kvinnor och flera olika nationaliteter. Vi arbetar i en kreativ och utvecklande miljö där alla har en stor del eget ansvar och goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Som medarbetare på IVL blir du del av en arbetsplats som värdesätter mångfald, samarbete, innovation och engagemang.

Vi söker nu en medarbetare till enheten för Naturresurser och miljöeffekter inom verksamhetsområdet Förorenad mark. Vi arbetar huvudsakligen med konsultuppdrag som rör föroreningsproblematik inom mark och grundvatten, men problemställningarna kan variera brett beroende på uppdragets utformning. Ett av våra nischområden är riskbedömning av akuta föroreningar till mark som kan uppstå vid trafikolyckor och bränder. Andra delar av gruppens arbetsområden omfattar byggnadsmykologiska- och ekotoxikologiska tester, vilka utförs i vårt eget laboratorium. Kännetecknande för gruppens arbetsuppgifter är varierande och utmanande uppdrag som löses genom gott samarbete.

Arbetsuppgifter

• Riskbedömning av förorenad mark och förorenat grundvatten
• Fältarbete
• Modellering/visualisering av geologiska och hydrogeologiska data i tre dimensioner

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitetsutbildning på magister- eller doktorsnivå med inriktning mot geovetenskap. Du har god kompetens om vad geologiska processer innebär för spridning av föroreningar i mark och du bör snabbt kunna översätta och använda geologiska och hydrogeologiska data i ett tillämpat fall av föroreningsspridning. Vi ser gärna att du kan hantera något program för att visualisera jordlagerföljder, grundvatten eller föroreningsförekomst i tre dimensioner, exempelvis Rockworks. Du bör ha fältvana från geologiska undersökningar. Oavsett om du har en forskarbakgrund eller har arbetat som konsult så bör du gilla utmaningen att hitta nya forskningsområden som för samman det geovetenskapliga perspektivet med tillämpad miljöforskning. Tjänsten omfattar såväl utredningsarbete som fältarbete, vilket innebär en del resor, ibland med väldigt kort framförhållning.

Vi söker en kommunikativ person, som tycker om att jobba i team. Du bör klara av ett varierande arbetstempo och gilla utmaningar. Vi förutsätter att du är en ansvarsfull och noggrann person som är mycket mån om att hålla hög kvalitet på ditt arbete. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, vilket i detta fall innebär att du trivs i en miljö där arbetsuppgifterna kan variera från ”löpande-band-uppdrag” till utmanande expertbedömningar. Du bör vara praktiskt lagd och även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Arbetet kräver B-körkort.

Sista ansökningsdag: 2017-12-03

Läs mer och ansök här!