Kungsbacka kommun söker Miljöingenjör till sitt reningsverk Hammargård

posted in: jobbarkiv

Kungsbacka är en dynamisk kommun där både människor och företag växer. Nu söker vi fler kollegor som också drivs av mod, ansvar och nytänkande. Vill du bli en av oss?

Kungsbacka växer och vi behöver utöka med en miljöingenjör som kommer att arbeta för ett renare avloppsvatten. Vi kan erbjuda dig en mycket viktig roll i det långsiktiga arbetet i att sluta cirkeln och få fram slam som går att återanvända på våra åkermarker. I den här rollen blir du en viktig spelare i arbetet för att minska negativa effekter för recipienter, personal, reningsverk och avloppssystem.

Enheten för avloppsrening
I Kungsbacka kommun har vi 55 mil spillvattenledningar, 40 mil dagvattenledningar och ca 200 pumpstationer. Fyra större reningsverk tar emot och renar spillvatten: Hammargård, Kullavik, Lerkil och Ölmanäs samt ett lite mindre i Öjersbo. På vår enhet arbetar drifttekniker, processtekniker, processingenjörer och en administratör. På avloppsreningsverken i Kungsbacka sker miljöarbetet enligt Revaq med syfte att minska utsläpp av föroreningar, minska resursförbrukning och verka för ett kretslopp av näringsämnen.

I rollen som miljöingenjör
Som miljöingenjör hos oss blir du Revaq-ansvarig. Genom kunskap och omvärldsbevakning hittar du nya sätt för att minska föroreningar till avloppsvatten. Du genomför aktiviteter enligt Revaqs handlingsplan och driver arbetet med dokumentation och ständiga förbättringar. I dina arbetsuppgifter kommer det ingå att upprätthålla dokumentledningssystem med skrivning och revidering av rutiner. Du har en roll med många kontaktytor och blir vår kontaktperson ut mot allmänheten för frågor som berör slam, avloppsvatten och miljö. Du kommer ha ett nära samarbete med bland annat Miljö & hälsoskydd samt vår Bygglovsverksamhet.

Din arbetsplats är på Hammargårds reningsverk men du besöker våra andra reningsverk för att bland annat göra kemikalieinventeringar och undersöka utsläppsförändringar vid driftproblem. Tillsammans med förvaltningens kommunikatör kommunicerar du ut nyheter på vår hemsida och bjuder in till samt håller i studiebesök på Hammargård och övriga reningsverk. Du ansvarar för att ta fram miljörapporter för respektive reningsverk och har en tät dialog med våra drifttekniker kring utsläpp.

Kungsbacka har en stark tillväxt och vi ser behovet av att utöka vår kapacitet inom avloppsreningen de närmaste åren. Som miljöingenjör bidrar du med input och idéer i denna process.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning mot miljö eller kemi alternativt motsvarande erfarenhet och kunskaper. Du har några års erfarenhet från en liknande roll med höga miljökrav. Du har erfarenhet av provtagning och att skriva miljörapporter. Vi ser det som viktigt att du har kunskap inom miljölagstiftning och gärna övergripande kunskap om angränsande lagstiftning. Du har branschkännedom och kunskap om utsläpp från olika industrier och avloppsreningsteknik. För att kunna göra ett bra jobb är det en förutsättning att du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. B-körkort är också ett krav.

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är både självständig och initiativtagande. Du har lätt för att samarbeta samt är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är noggrann och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan senast 29 oktober 2017.

Läs mer och ansök här!