JM söker Marksaneringsspecialist

posted in: Okategoriserade

Företaget
JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi omsätter cirka 16 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Tjänsten som Marksaneringsspecialist innebär att samordna utredning och sanering av föroreningar i mark, vatten och byggnader kopplade till JM:s produktion. Du kommer att vara en del av ett saneringsteam bestående av tre Marksaneringsspecialister som arbetar med hela koncernens projekt. Tanken är att den här tjänsten ska vara knuten till JM:s produktion i västra och södra Sverige och kan därmed med fördel vara placerad på JM:s kontor i Göteborg. Även projekt i Mälardalsregionen och Norge kan bli aktuellt.

Som Marksaneringsspecialist kommer du att ha en samordnande och kommunikativ roll där du har kontakt med många aktörer såsom till exempel konsulter, myndigheter, laboratorier, deponier, entreprenörer och , transportörer.

Exempel på arbetsuppgifter är:

• Kontakt med interna projektledare och projekterare i förvärvs- och projekteringsskedet
• Kontakt med konsultföretag för provtagning
• Planering och beslut kopplat till markprover
• Kontakt med kommunens miljökontor
• Ta emot och tolka analyssvar och ta fram åtgärdsplaner
• Upprätta kostnadskalkyl för marksanering
• Kontrollera avtal
• Ge instruktioner till och hålla kontakt med entreprenörer
• Kontakt med deponier

Detta är en heltidstjänst placerad på JM:s kontor i Göteborg. Du rapporterar till JM:s Hållbarhetschef.

Erfarenhet, utbildning och person
Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som har ett intresse för miljöfrågor och flera års erfarenhet av arbete med marksaneringsfrågor inom konsult-, myndighets-, avfalls-, eller exploateringsbranschen. Du har sannolikt en högskoleutbildning inom miljöområdet, t.ex. geologi, markkemi, sanering eller likvärdigt. I din roll har du fått erfarenhet av att leda eller samordna projekt. Vi ser det som meriterande om du har kännedom om markprovtagningsmetodik, labbanalyser samt de lagar, regler och riktvärden som gäller för sanering och avfall.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rätt kandidat för tjänsten är social, noggrann och flexibel. Du behöver dessutom vara en god kommunikatör, en problemlösare och tycka om att ha många saker på gång samtidigt.

Då tjänsten innebär en del platsbesök på projekt även i andra städer i södra och mellersta Sverige så kräver tjänsten att du har körkort.

För JM är det viktigt att du delar företagets kärnvärden:

långsiktighet, engagemang, kvalitet, stilkänsla, lyhördhet och pålitlighet.

Läs mer och ansök här