ÅF söker Sektionschef inom Miljö och Hydro till segment Stora Projekt

posted in: jobbarkiv

Om jobbet

Vi jobbar med branschens mest spännande projekt!

Aktuella projekt just nu är bl.a. Sveriges första höghastighetsjärnväg – Ostlänken. Förbifart Stockholm – ett av Sveriges största infrastrukturprojekt genom tiderna samt Västlänken – en järnvägstunnel under Göteborg.

Inom vårt affärsområde samhällsbyggnad är vi drygt tusen medarbetare, såväl erfarna som mer juniora konsulter, som brinner för att skapa framtidens hållbara samhällen. Du kommer att ingå i ett segment i Stockholm som heter Stora Projekt. Vår bas ligger i arbetet med de stora infrastrukturprojekten men vi arbetar även med andra spännande projekt.

Inom sektionen Miljö och Hydro i Solna är vi idag ca 20 engagerade medarbetare med specialistkunskaper inom miljö, hydrogeologi, hydrologi och arkeologi. Sektionen består av två grupper, Miljö samt Hydro, med en Gruppchef för vardera grupp.

Vi söker nu en sektionschef till Stora Projekt med ansvar för Miljö och Hydro

Som Sektionschef hos oss får du en roll med stor variation, möjlighet till många kontakter och kundmöten med ansvar att nå lyckade och hållbara affärer. Du ansvarar för sektionens verksamhet inklusive strategier, lönsamhet, marknadsföring, kvalitet, personal och kompetensutveckling. Din chefsroll kombinerar du med att även själv arbeta viss tid som konsult.

Arbetet bedrivs i nära samarbete med de två Gruppcheferna och du ingår också, tillsammans med övriga sektionschefer, i en stark ledningsgrupp som arbetar strategiskt och visionärt med att utveckla segmentet Stora Projekt.

Här kan du utvecklas och vara med om en historisk förändring av Sveriges infrastruktur! 

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för teamutveckling, nöjda kunder samt har ett stort intresse för utveckling inom sektionens tjänster. Du har stor social kompetens och gillar utmaningar och motiveras av att träffa kunder samt att utveckla medarbetare. Du har bevisad ledarskapsförmåga och erfarenhet av att engagera och motivera. Vi ser gärna att du har ett etablerat nätverk i branschen.

Du har en miljöinriktad utbildning från högskola eller universitet och god kunskap om miljöfrågor inom infrastrukturprojekt, från konsultfirma eller som entreprenör. Du har erfarenhet av ledarskap antingen som chef eller som uppdrags- eller projektledare. Självklart ser du dig själv som en lagspelare och du trivs med att dela din kunskap och hjälpa andra att utvecklas.

Vi värdesätter egenskaper som självgående, initiativtagande och effektiv. Vi är verksamma i en miljö som präglas av stark tillväxt och problemlösning är en naturlig och rolig del av vardagen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med framåtanda och tillgång till en ovärderlig kunskapsbank. Med andra ord kommer du på ÅF att utveckla din kompetens både på djupet och på bredden, och därmed stå rustad inför framtidens utmaningar. Hos oss får du ett omväxlande, dynamiskt och utvecklande arbete.

På ÅF är vi också passionerade. Vi uppmuntrar dig att göra det som du är bra på. Det är våra passionerade medarbetare som skapar ÅFs kreativa miljö där tankar och idéer får flöda fritt. Vi jobbar aktivt med att främja mångfald, vi är ett företag som tror att det kommer att göra oss ännu starkare, mer produktiva och framgångsrika.

Självklart har vi förmåner som flextid, friskvårdbidrag m.m. för samtliga av våra medarbetare. Vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Genom Club ÅF erbjuder vi många olika fritidsaktiviteter som ett annat sätt att ha roligt med kollegor!

Om företaget

ÅF är ett ingenjörs- och konsultföretag med uppdrag inom energi, industri och infrastruktur. Sedan 1895 har vi bidragit till våra kunders utveckling och framgång. Genom att kombinera olika teknikområden och kompetenser skapar vi lönsamma, innovativa och hållbara lösningar för en bättre framtid. Vår bas är i Europa men vår verksamhet och våra kunder finns i hela världen.
ÅF – Innovation by experience.

Kontaktuppgifter för frågor

Jenny Johansson
+46 105051289
jenny.johansson@afconsult.com

Peter Aronsson 
+46 105051764 
peter.aronsson@afconsult.com  

Läs mer och ansök här