Kungsbacka kommun söker en erfaren miljöinspektör

posted in: jobbarkiv

Kungsbacka är en dynamisk kommun där både människor och företag växer. Nu söker vi fler kollegor som också drivs av mod, ansvar och nytänkande. Vill du bli en av oss?

Söker du ett fritt arbete där du får göra nytta och arbeta för en bättre miljö? Då är du välkommen att läsa vidare här. Uppfyller du dessutom kraven är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Förvaltningen för Miljö & Hälsoskydds uppdrag är att värna miljön för att säkerställa en hållbar utveckling. Vår målsättning är att alla ska kunna känna arbetsglädje och engagemang för sitt arbete och ha rätt förutsättningar för att med trygghet kunna utföra sina arbetsuppgifter. Vi är en liten förvaltning som gör samhällsnytta och vi erbjuder en dynamisk miljö med positiv atmosfär. Vi är inkluderande, prestigelösa och ansvarstagande.

Miljöskyddsenheten
På vår enhet har vi ansvar för tillsynen av olika miljöfarliga verksamheter i kommunen. Vi har bland annat tillsyn av industrier, verkstäder, vindkraftverk, jordbruk och bensinstationer. Vi arbetar efter en årlig tillsynsplan och budget men det tillkommer även en del händelsestyrda ärenden.

Rollen som miljöinspektör hos oss
Som inspektör på miljöskydd har du ett fritt arbete där du får möjlighet att till stor del planera din egen tid. Du planerar och genomför tillsynsbesöken och administrerar dina ärenden i vårt

ärendehanteringssystem. Du kommer att medverka i olika projekt gällande till exempel ansvarsutredning för förorenade områden, detaljhandel- samt lantbrukstillsyn. Det ingår även att vara föredragande i nämnd.

Som medarbetare hos oss finns det stora möjligheter att utvecklas då du kommer att arbeta med spännande branscher tillsammans med duktiga kollegor. Du erbjuds kontinuerligt kompetensutveckling inom dina områden.

Din profil 
För tjänsten vill vi att du är högskoleutbildad inom miljöområdet, exempelvis miljö- och hälsoskyddsinspektör eller miljöingenjör. Du har flerårig erfarenhet av miljö- och hälsoskyddsfrågor. B-körkort är också ett krav men du behöver inte ha tillgång till egen bil då kommunen har en bilpool.

Som person är du nyfiken och delar med dig av dina kunskaper inom miljöområdet, samtidigt som du har förmåga att skapa engagemang i gruppen. Vi jobbar i team och projekt, så vi tycker att det är viktigt att du som kommer till oss är en lagspelare. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer där du kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer samt fokusera på rätt saker. Du uttrycker dig väl både i tal och i skrift och tar ansvar för ditt arbete samt strukturerar det på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 21 maj 2017.

Läs mer och ansök här!