IVL söker Miljöutredare inom mark och vatten

posted in: jobbarkiv

På IVL Svenska Miljöinstitutet förenas tillämpad forskning och utveckling med en nära samverkan mellan näringslivet och det offentliga. Våra konsultuppdrag vilar på vetenskaplig grund och vår forskning präglas av tvärvetenskap och systemtänkande. Här arbetar närmare 270 ingenjörer, beteendevetare, kemister, marinbiologer, geologer, statsvetare, journalister, affärsutvecklare och ekonomer, för att nämna några. Vi har också en stark specialistkompetens – nästan en tredjedel av våra anställda har doktorerat. IVL har Sveriges bredaste miljöprofil och ägs av Stiftelsen Institutet för Vatten- och Luftvårdsforskning.

Vi söker nu en medarbetare till enheten för Naturresurser och miljöeffekter inom verksamhetsområdet Förorenad mark. Vi arbetar huvudsakligen med konsultuppdrag som rör föroreningsproblematik inom mark och grundvatten men problemställningarna kan variera brett beroende på uppdragets utformning. Ett av våra nischområden är riskbedömning av akuta spill till mark såsom trafikolyckor och bränder. Inom gruppen har vi även ett laboratorium för byggnadsmykologiska tester samt ett laboratorium för ekotoxikologiska tester. Vår grupp kännetecknas av utmanande arbetsuppgifter som löses genom gott samarbete.

Arbetsuppgifter
• Riskbedömning av förorenad mark och förorenat grundvatten
• Fältarbete
• Utformning av kontrollprogram för olika verksamheter
• Åtgärdsförslag och reningstekniker för förorenade områden
• Projektledning

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitetsutbildning på magister- eller doktorsnivå med inriktning mot geovetenskap. Du har arbetat åtminstone fem år, gärna som konsult inom riskbedömning av förorenad mark. Kunskaper inom oorganisk markkemi, geologi, grundvatten, GIS eller ekotoxikologi är meriterande. Du bör ha fältvana från undersökningar av förorenade områden. Tjänsten omfattar såväl utredningsarbete som fältarbete vilket innebär en del resor, ibland med väldigt kort framförhållning.

Vi söker en kommunikativ person, som klarar av ett varierande arbetstempo och som gillar utmaningar. Vi tror vidare att du är en ansvarsfull och noggrann person som är mycket mån om att hålla hög kvalitet på ditt arbete. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet vilket i detta fall innebär att du trivs i en miljö där arbetsuppgifterna kan variera från ”löpande-band-uppdrag” till utmanande expertbedömningar. Du bör vara praktiskt lagd och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Arbetet kräver B-körkort.

Övrig information
För ytterligare information kontakta Karin Eliaeson, tel.nr 010-788 65 86.

Fackliga representanter: Akademikerna i Göteborg; Hulda Winnes, Akademikerna i Stockholm; Magnus Rahmberg. Båda nås på tel.nr 010-788 65 00. För Unionen; Lisa Schmidt, tel.nr 08-598 563 28.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Omfattning
Heltid med placering i Stockholm

Tillträde
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-06-04

Läs mer och ansök här!