Naturvårdsverket söker handläggare inom förorenade områden

posted in: jobbarkiv

Vi söker nu på Kemikalieenheten en handläggare som tillsammans med övriga medarbetare vill driva och utveckla arbetet med förorenade områden!

Kemikalieenheten är en del av Samhällsavdelningen och arbetar för sanering av förorenade områden och för giftfria och resurseffektiva kretslopp för att miljömålet Giftfri miljö ska uppnås. Enheten ansvarar för merparten av Naturvårdsverkets arbete med förorenade områden. Arbetet omfattar bidragshantering, tillsynsvägledning och att utgöra Naturvårdsverkets kunskapsbas inom förorenade områden.

I enhetens uppdrag ingår även frågor om kemikalier, bland annat riskminskning vad gäller farliga ämnen, PFAS och bekämpningsmedel. Enheten arbetar med Reach-förordningen och hanterar även frågor om klassning av farligt avfall och hantering av avfall innehållande POP:s (persistent organic pollutants).

Dina arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta med efterbehandling av förorenade områden och bidra till utveckling av efterbehandlingsarbetet i Sverige. Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med kollegor som har ett liknande uppdrag.

Arbetet innebär kontakter med länsstyrelserna och du kommer att ansvara för bedömning av innehåll i bidragsansökningarna samt att utveckla det bidragsfinansierade efterbehandlingsarbetet på olika sätt, bl.a. inom regeringsuppdrag. Du kommer även ha ansvar för tillsynsvägledning samt att företräda Naturvårdsverket i olika sammanhang.

Din kompetens:
Du har en relevant naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i denna roll behöver du ha mycket god förmåga att ta initiativ och ansvar. Vi vill att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver de processer du ansvarar för. Du kan dra slutsatser av information som kommer dig tillhanda och kan omsätta beslut till handling. Samtidigt ställer arbetet höga krav på att du har god förmåga att samarbeta med en flera kollegor med olika perspektiv och kompetenser. Vi vill också att du är med och driver gruppens arbete framåt. Vid behov ska du kunna sätta helheten före ”de egna delarna”.

Arbetet innebär mycket kontakt med externa aktörer och det är därför viktigt att du är kommunikativ och professionell i ditt sätt samt att du kan agera i enlighet med myndighetsrollen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom efterbehandling av förorenade områden eller annan relevant erfarenhet inom miljöområdet. Vi ser också att det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta på en myndighet samt erfarenhet av att tillämpa miljöbalken.

Om anställningen:
Då en av våra medarbetare kommer att vara föräldraledig, är anställningen ett vikariat på heltid t.o.m. 2017-12-31. Tillträde sker enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm alternativt Östersund. I anställningen ingår resor, företrädesvis inom Sverige.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast den 8 maj 2017.

Läs mer och ansök här: http://www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/