ÅF söker miljökonsult inom förorenade byggnader till Malmö

posted in: jobbarkiv

Om jobbet

Vår verksamhet sprudlar av energi, tillväxt och framåtanda – vi behöver fler duktiga kollegor till sektionen Förorenade områden i Malmö.

Våra tjänster omfattar samtliga delar inom förorenade områden inklusive förorenade byggnader enligt 10 kapitlet i Miljöbalken. Vid till- och ombyggnationer eller rivning av äldre byggnader uppstår ofta frågeställningar kopplade till byggnadsmaterial och ämnen som kan innebära risk för arbetsmiljö-, hälso- eller miljörisker.

Vi på ÅF arbetar med miljöinventeringar, provtagningar och dokumentation vilket även omfattar upprättande av rivningsplaner, avfallshanteringsplaner, rådgivning och underlag för tekniska beskrivningar vid upphandlingar mm. Vidare utför vi tillsammans med övriga områden inom ÅF exempelvis miljöcertifieringar av byggnader och verkar även som byggplatsuppföljare och kontrollansvarig enligt PBL.

Kunderna återfinns inom såväl den privata som offentliga marknaden och ditt uppdrag som specialist inom byggnader (gärna kombinerat med förorenad mark) är att ansvara för projekt från början till slut, kundrelationer och kontakter/dialog med tillsynsmyndighet etc.

Ett rikstäckande teknikområde drivs tillsammans med övriga kollegor med specialistkompetens inom förorenade byggnader i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå för att säkerställa kvalitet och möjliggöra utbyte av erfarenheter. 

 

Vem är du?

Marknadsområde Förorenade områden ingår i Affärsområde Miljö. Vi är närmare 50 personer med specialistkompetens inom mark, vatten, sediment och byggnader. Vi utgår idag från våra kontor i Göteborg, Malmö, Umeå och Stockholm och utför projekt över hela Sverige. Vi samverkar med övriga delar inom ÅF där vi tillsammans vinner uppdrag och långvariga kundrelationer.

Vi söker nu dig som har mångårig erfarenhet inom området förorenade byggnader.

Vidare krävs en förmåga att tillsammans med byggherre, entreprenör och myndighet nå samsyn i de projekt vi ansvarar för, vilket ställer stora krav på god kommunikation och dialog.

Vi tror att du besitter kunskap inom såväl förorenade byggnader som mark/grundvatten och har genomgått lämpliga kurser/utbildningar tillsammans med mångårig praktisk erfarenhet inom dessa områden.

Du kommer jobba tillsammans med ett 10-tal duktiga och målmedvetna miljökonsulter på sektionen Förorenade områden i Malmö men även medverka i och driva projekt med flera teknikkompetenser involverade. Vi är ett härligt gäng där öppenhet och en positiv anda genomsyrar hela verksamheten. 

B-körkort krävs för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Vi erbjuder

Vi söker dig som vill vara en del av ÅFs framgångssaga. Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över.

ÅF är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.

Läs mer och ansök här!