Trafikverket söker Projektledare förorenade områden

posted in: jobbarkiv

trafikverket

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare förorenade områden med placering i Borlänge, Solna, Malmö. Vi vill ha din ansökan senast den 17 mars.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som Projektledare/miljöspecialist inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar du för utredning, bedömning och utveckling av förorenade områden (mark, vattenområden, byggnader, anläggningar) så att dessa kan friklassas från risk. Ansvaret omfattar verksamhet som har bedrivits av Trafikverket, Banverket, Luftfartsverket, Statens järnvägar och Vägverket. Ansvaret finns bl.a. inom Trafikverkets cirka 23 000 fastigheter, 14 000 km spår och 98 000 km väg. Vi har i dagsläget inventerat 4400 förorenade områden och arbetar aktivt med att undersöka dessa. Ett stort antal objekt är utredda och ligger i åtgärdsskedet. Föroreningarna är orsakade av ett varierat spektrum av verksamheter och består av ett flertal olika ämnen. Arbetet erbjuder komplexa problemställningar och behov av intressanta tekniklösningar.

Dina arbetsuppgifter består i att:
– utveckla kända förorenade områden mot friklassning dvs till acceptabel risknivå
– beställa och följa upp konsultuppdrag omfattande: identifiering, inventering, miljöteknisk markundersökning, riskbedömning, åtgärdsutredning, riskvärdering mm
– utföra rådgivning och ge information kring våra förorenade områden åt andra avdelningar inom Trafikverket

Kvalifikationer

Du har en universitets- eller högskoleexamen om minst 240hp (160p) med inriktning teknik eller naturvetenskap, alternativt har en annan utbildning kombinerat med erfarenhet som bedöms som likvärdig.

Du har minst fem års erfarenhet av arbete som uppdragsledare/projektledare, med ekonomiskt ansvar, av större projekt avseende undersökning, utredning och efterbehandling av förorenade områden. Du har flerårig erfarenhet av hur tillsynsarbetet fungerar och har en grundläggande kunskap i miljöjuridik. Du har erfarenhet av riskbedömning av förorenade områden. Har du djupa kunskaper inom kemi och toxikologi är detta meriterande.

Körkort för personbil är ett krav.
Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

En förutsättning för tjänsten är att du är flexibel i ditt förhållningssätt och hanterar förändringar på ett konstruktivt sätt. Du är självgående och strukturerad i ditt arbetssätt samt har god kommunikationsförmåga. Vidare har du god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa nya kontakter med interna såväl som externa samarbetspartners. Vi ser också att du en god analytisk/problemlösningsförmåga.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning.

Läs mer och ansök här.