Länsstyrelsen i Västra Götalands län söker ebh-handläggare till Enheten för förorenade områden

posted in: jobbarkiv

lst_vg

Länsstyrelsen i Västra Götalands län söker ebh-handläggare till Enheten för förorenade områden. Vi arbetar främst med tillsyn, bidragshantering, remisser och tillsynsvägledning till kommunerna.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att tillhöra Enheten för förorenade områden, som består av ca 10 personer. Vi arbetar mot fastställda regionala miljömål med bl.a. tillsyn av förorenade områden vid pågående och nedlagda verksamheter, bidragshantering, remisser samt tillsynsvägledning och stöd till kommuner.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats fylld av kunniga kollegor både inom enheten samt inom en mängd olika samhällsfunktioner. Vi är en länsstyrelse med god arbetsmiljö och framåtanda. Dina arbetsuppgifter blir att självständigt arbeta med utredningar, åtgärder, tillsyn, bidragshantering och tillsynsvägledning inom förorenade områden. En viktig del av arbetet är att hantera uppgifter i olika digitala system vid t.ex. diarieföring och registerhållning.

Placeringsort: Vänersborg alternativt Göteborg, ange i ansökan vilken av orterna du är intresserad av.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Kvalifikationer

Krav:

• Relevant naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot miljö, geologi, hydrogeologi eller ekotoxikologi. God kunskap om handläggning och relevant lagstiftning som rör förorenade områden.
• Erfarenhet av arbete med förorenade områden.
• God förmåga att formulera dig i tal och skrift.
• B-körkort

Meriterande:

• Erfarenhet av projekt- och entreprenörsarbete, hållbara saneringsmetoder samt GIS-arbete.

Personliga egenskaper:

Du ska vara utåtriktad och lyhörd med ett respektfullt bemötande, då arbetet innebär nära samarbete med de andra medarbetarna på enheten och då du även kommer att ha många kontakter inom övriga länsstyrelsen samt med omvärlden. Vidare värdesätter vi förmågan att självständigt prioritera, planera och driva arbetet framåt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare.

Läs mer och ansök här: http://www.offentligajobb.se/Public/AssignmentView.aspx?RemoteId=E6BE9C10-B3B3-4E4B-A39D-E025BA605678&PublisherGuid=eda3e6d2-4583-40d4-a51c-c1cfcbc01b3a