Orbicon söker Affärsområdeschef till Luleå

posted in: jobbarkiv

orbiconMed ett team om 500 ingenjörer och specialister är Orbicon ett ledande nordiskt konsultbolag med fokus på rådgivning och tjänster inom miljö, natur, värme och vatten, bygg och anläggning samt CSR. Danska Orbicon etablerades på den svenska marknaden under maj 2015 genom att förvärva det väletablerade konsultbolaget Sandström. I Sverige är vi idag ett 40 tal personer, med huvudkontor i Göteborg.

Orbicon AB är ett rikstäckande företag som undersöker och utreder föroreningar i mark, vatten, sediment och byggnader. Våra samlade resurser av kunskap och erfarenhet har gjort oss till en väletablerad samarbetspartner inom bygg- och miljöteknik. Våra kunder finns främst inom bygg- och fastighetsbranschen, oljeindustrin, industrier, statliga myndigheter och privata bolag. Läs mer på www.orbicon.se


Beskrivning av tjänsten
Efter en framgångsrik tillväxt och flera lyckade satsningar söker vi nu en ny Affärsområdeschef som kommer att utgöra en viktig del för vår fortsatta framgång. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att förvalta, utveckla och driva vårt Affärsområde i Luleå. I din roll börjar du med personalansvar för 5 medarbetare. Din uppgift blir att leda och coacha dem för att de ska utvecklas i sina yrkesroller och arbeta enligt företagets mål och strategier. Du ansvarar för resursplanering att fylla din egen och dina medarbetares arbetstid med uppdrag enligt uppsatta budgetmål. Du företräder Orbicon i externa relationer såsom vid avtalsförhandlingar och uppföljning av dessa. Utifrån nära kontakt med våra uppdragsgivare och med affärsmässighet skapar du en strategi för profilering och verkställande av Orbicons mål och visioner.

I din tjänst ingår också rollen som uppdragsledare i vilken du ansvarar för att bygga upp och förvalta kundansvar samt ta hand om och leda små som större uppdrag. I det arbetet ingår att upprätta anbud/offerter till kunder.

Du kommer att arbeta direkt under Verksamhetschefen, som är placerad på vårt Stockholmskontor.

Vem söker vi?
Vi söker en affärsorienterad person med goda ledaregenskaper, med eller utan dokumenterad chefserfarenhet, som är sugen på nya utmaningar.

Du ska ha drivkraften och viljan att utvecklas av affärs-, budget- och personalansvar. För att lyckas i tjänsten skall du ha god ekonomisk förståelse och förmåga att genom ekonomistyrning skapa förutsättningar för lönsam tillväxt. Analys och uppföljning av effekter och att målen nås är en viktig del i ditt ansvarsområde. Du delar gärna med dig av din kompetens och triggas av att leda andra och se dem utvecklas. Du är målinriktad och har en mycket god förmåga att skapa förtroende hos andra och trivs i rollen som problemlösare. Självklart är det viktigt att du är positiv, ansvarstagande, har lätt för att samarbeta och förstår vikten av noggrannhet och detaljer.

Du har erfarenhet av uppdragsledning och kunskap inom miljöområdet. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Vad erbjuder vi?
Ett etablerat och expanderande företag med ny ägare och en företagskultur som andas prestigelöshet, ödmjukhet och ärlighet. Du får en nyckelroll för bolagets fortsatta starka tillväxt och kommer att ha stora möjligheter att själv påverka rollen i en dynamisk miljö. Hos oss erbjuds du ett roligt och varierat chefskap inom områden som står inför spännande utmaningar inom de kommande åren. Då vi är ett ungt kontor i Luleå kommer du få stora möjligheter att påverka kontorets utveckling. Vår nuvarande chef, som framgångsrikt etablerat kontoret i Luleå, blir kvar i organisationen och kommer vara en stark resurs i ditt affärsområde. Vår ryggrad består av välutbildade, branscherfarna och trogna medarbetare med styrning av en platt organisation där du blir sedd och hörd. I din roll utför du ett arbete som betyder mycket för företag, den enskilda individen och inte minst miljön i vårt samhälle.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Katarina Holmdahl på Aptera Bemanning & Rekrytering, telefon 0727-424046.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kommer att tillsättas så snart vi hittar rätt person.

Du är välkommen att söka tjänsten via www.aptera.se.