Naturvårdsverket söker två handläggare för arbete med förorenade områden

posted in: jobbarkiv

NvSektionen för förorenade områden och jakt hör till enheten för Förvaltningsärenden och bidrag inom Genomförandeavdelningen. Enheten hanterar en stor del Naturvårdsverkets bidrag, t.ex. bidraget för förorenade områden. Sektionen ansvarar för merparten av Naturvårdsverkets hantering av förorenade områden. Hanteringen omfattar bidragshantering, tillsynsvägledning och att utgöra Naturvårdsverkets kunskapsbas inom förorenade områden.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med efterbehandling av förorenade områden. Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med ett antal kollegor med liknande uppdrag. Arbetet innebär mycket kontakter med länsstyrelserna och du kommer att ansvara för bedömning av innehåll i bidragsansökningarna samt att utveckla det bidragsfinansierade efterbehandlingsarbetet på olika sätt. Även ansvar för tillsynsvägledning samt deltagande i mål och ärenden kan ingå i arbetet. I tjänsten ingår även att företräda Naturvårdsverket i olika sammanhang.

Din bakgrund

Du har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå och erfarenhet av arbete inom efterbehandling av förorenade områden.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta på en myndighet.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att:

  • få till en bra samverkan med externa aktörer som leder till önskade resultat
  • samarbeta med en mångfald av kollegor med olika perspektiv och kompetenser
  • förhålla dig flexibel då förutsättningarna förändras
  • se till helheten och vid behov kunna sätta helheten före ”de egna delarna”
  • visa på resultat av genomförda insatser
  • leda projekt på ett framgångsrikt sätt
  • kommunicera väl inom och utom Naturvårdsverket med huvudfokus på Länsstyrelserna som har en viktig roll i efterbehandlingsarbetet
  • arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Övrigt

Anställningen kan vara placerad i Stockholm alternativt Östersund beroende på dina önskemål och är en tillsvidare anställning. Vi tillämpar provanställning.

I tjänsten ingår resor, företrädesvis inom Sverige. Denna rekrytering med slutgiltig anställning genomförs under förutsättning att regeringens vårproposition beslutas.

Sista ansökningsdag är 17:e maj.

Läs mer och ansök här!