Förorenade sediment 2008

posted in: Arkiv2

Seminarium om Förorenade sediment – problem och möjligheter

Göteborg 19/11 på Scandic Crown vid Polhemsplatsen

2008-10-16: Ett fåtal platser finns kvar till seminariet!

Den 19 november 2008 arrangerar Nätverket Renare Mark ett seminarium om sanering av förorenade sediment i Göteborg. Seminariet syftar till att ge ökad kunskap om sedimentsaneringar med föredrag om bl a tekniska metoder för muddring och provtagning, samt flertalet projekt där omhändertagandet av muddermassor är i fokus. Seminariet visar kartläggningen av Sveriges kust med avseende på förorenade sediment och redovisar även purfärska forskningsresultat där ekotoxicitet påvisats p g a samverkanseffekter mellan olika föroreningar i sediment, m fl intressanta föredrag.

Seminariet riktar sig till alla som arbetar med forskning, beställer, planerar, genomför eller är tillsynsmyndighet för projekt med muddring eller sanering av förorenade sjöar eller havsområden. Seminariet vill även stimulera diskussioner om nuvarande och framtida hantering av muddermassor.

 

Inbjudan
Program
Anmälningsblankett

Karta

Presentationer

Program

Rikard Setterlind – Advokatfirman Lindahl KB

Nikol Nielsen Gulis – Göteborgs Hamn AB
Ingemar Cato – SGU/Göteborgs Universitet
Alexandra Zamparas – Empirikon
Hans Lindström – Boskalis Sweden AB

Ari Piispanen – Helsingfors Hamn
Kristina Eriksson – Ramböll
Arnt Olav Håöya – Ramböll Norge
Ingemar Cato – SGU/Göteborgs Universitet

Ann-Sofie Wernersson – FB Engineering
Aud Helland – Ramböll Norge