Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Förbättrad kunskap för åtgärder av förorenade sediment – Naturvårdsverket, SGI, SGU, Lst och HaV

2020-11-18

Full aktivitet inom regeringsuppdraget om förorenade sediment

Planering av kompletterande fältundersökningar i den limniska miljön har genomförts i samarbete med bland annat Länsstyrelserna, och SGU. Just nu pågår planering av de marina undersökningarna.

Under sommaren har fyra pilotprojekt valts ut som ska bidra till att öka vår kunskap och erfarenhet kring nya metoder för att åtgärda förorenade sediment.

Utöver detta har 27 forskningsansökningar inom miljöforskningsanslaget på temat förorenade sediment kommit in till Naturvårdsverket och just nu pågår arbetet med att välja ut lämpliga ansökningar.

Seminarium

Den 18 november kommer Naturvårdsverket tillsammans med SGI, SGU, Länsstyrelserna och Havs- och vattenmyndigheten att arrangera ett seminarium i syfte att både berätta om arbetet i regeringsuppdraget, men också om hur du som på ett eller annat sätt berörs av arbetet med åtgärder av förorenade sediment kan bidra i vårt arbete. Under seminariet kommer vi bland annat att berätta om vårt arbete med att bygga en kunskapsplattform och upprätta ett branschforum för det fortsatta arbetet. Vi kommer även att berätta om vårt pågående arbetet så här långt med att ta fram väglednings- och stödmaterial för arbetet med förorenade sediment, nyligen utvalda pilotprojekt, forskningsanslag och pågående och planerade fältundersökningar. Du kommer även att få veta mer om hur du själv kan bidra konkret i vårt fortsatta arbete.

Läs mer om evenemanget här!

Foto: Viktor Fagerström, SGU

Detaljer

Datum:
2020-11-18
Evenemang Kategori: