Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Renare Mark och juridiken

2016-11-24

Presentationer:
Föredrag 1 – Sofie Hermansson och Maria Paijkull
Föredrag 2 – Johan Cederblad
Föredrag 3 – Nicklas Skår
Föredrag 4 – Alexander Qvennersted
Föredrag 5 – Pasi Peltola och David Granberg
Föredrag 6 – Uffe Shultz
Föredrag 7 – Lasse Wallin
Föredrag 8 – Torbjörn Håkansson

Juridiken styr i mångt och mycket vårat arbete med förorenade områden. Under 2010 anordnade Renare Mark ett seminarium med te-mat juridik och MÖD. Nu är det dags att följa upp det seminariet.

Förmiddagen den 24 november i Göteborg inleder vi med en tillbakablick till 2010 och vad som var aktuellt då. Och vad har då hänt sedan dess? Det efter-följande dubbelföredraget bjuder på en genomgång av relevanta MÖD-domar och därefter följer ett föredrag om ansvarsgenombrott och moderbolagets an-svar enligt praxis. Vi får även lyssna till Svenskt Näringslivs syn på framtida ansvarsfrågor vid exempelvis restföroreningar och nya riktlinjer.

Under eftermiddagen får vi bland annat lära oss mer om miljöförsäkringar och hur dessa fungerar i praktiken. Boliden berättar om att byta lagrum – när en biprodukt som kan vara en resurs i stället klassas som ett avfall. Vi avslutar med ett pass om när lagar och intressen krockar, exempelvis en kulturminnes-märkt byggnad med ett saneringsbehov?

Inbjudan
Program (uppdaterat 161020)
Anmälan

Kostnad för seminariet för medlem i Renare Mark: 1 800 kr/person exkl. moms. Kostnad för icke medlem: 2 100 kr/person exkl. moms. I priset ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika.

Anmälan johanna.svederud@liljemark.net – anmälningsblankett skickas senast den 27 oktober 2016! Har du frågor är du välkommen att ringa Johanna: 0707-21 02 89

 

Detaljer

Datum:
2016-11-24
Evenemang Kategori: